• Program: Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Schimb ulei servo-direcție

SCHIMB ULEI SERVO-DIRECȚIE BRAȘOV

Schimb ulei servo-direcție Brașov

Schimb ulei servo-direcție Brașov

În timp ce există şi maşini la care direcţia este complet electrică sau electronică, sunt şi vehicule care funcţionează cu ulei de servodirecţie. Majoritatea maşinilor au direcţie hidraulică, iar uleiul se introduce într-un recipient dedicat. La fel ca oricare dintre vasele aflate sub capotă, şi cel de servo are un nivel maxim şi un nivel minim între care trebuie să încadrezi cantitatea de ulei.

Uleiul de servo trebuie  să  fie  înlocuit în două situaţii:

  • în momentul în care a venit termenul de schimbare;
  • atunci când încep să apară problemele.

Trebuie să ştii că uleiul de servo are un interval de schimb, aşa cum se întâmplă şi cu uleiul de motor. În general, se înlocuiește o dată la 4 ani sau la 50.000 km. Dacă depăşeşti acest interval, trebuie să schimbi neapărat în service lichidul de servo.

Rolul uleiului este  foarte important. În primul rând, acesta are rol hidraulic, însă are şi rolul de a răci componentele. Pompa de servo se încinge în timpul funcţionării şi, dacă ai ulei vechi care şi-a pierdut calităţile de presurizare şi de răcire, pompa va fi suprasolicitată, caz în care se poate strica foarte uşor. La fel se întâmplă şi cu caseta de direcţie. Dacă ai lichidul de servo foarte vechi, rişti să strici atât pompa, cât şi caseta.

Schimbarea uleiului de servo nu este o investiţie majoră, însă dacă cele două componente anterior menţionate se defectează, poţi ajunge la investiţii serioase. Atât pompa de servo, cât şi caseta au preţuri extrem de mari. De asemenea, este foarte important ca atunci când începi să pierzi lichidul de servodirecţie, să verifici periodic nivelul acestuia şi să nu conduci maşina cu prea puţin ulei de servo pentru că riscurile sunt similare.

Problemele care generează pierderea lichidului de servo ar trebui să fie remediate rapid într-un service autorizat. Iar aici este tărâmul nostru; te aşteptăm în service auto Brașov atât cu servicii de schimbare a uleiului de servo, cât şi cu servicii de evaluare a sistemului complet de servodirecţie. Vino la service auto Brașov AutoChelu pentru ca toate călătoriile tale să fie în siguranță și confortabilitate.

Martori care pot determina defecțiuni

IMAGINE MARTOR DENUMIRE MARTOR
Martorul Servo Direcție

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button