• Program: Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Echilibrare Roți

ECHILIBRARE ROȚI BraȘov

Echilibrare Roți Brașov
“Nu bate, nu troncăne” – Sau cum îți echilibrăm roțile în mod profesional cu echipamente Hunter

Ai condus vreodată mașina la viteze mari și ai simțit că volanul vibrează brusc? Știi de ce? Cauza este dezechilibrarea roților. Dar ce înseamnă asta, de fapt?

În mod ideal, greutatea anvelopei și cea a jantei care formează roata, ar trebui să fie distribuită uniform în jurul axelor. Dacă distribuția greutății este inegală, atunci ai de-a face cu ceea ce este cunoscut sub numele de „dezechilibrare”. Acest fapt devine vizibil în mișcare deoarece anvelopele mașinii tale nu se rostogolesc „rotund”.

Cum apare dezechilibrarea roților?

Există mai multe motive pentru care mașina ta poate avea probleme cu pneurile. Dezechilibrul anvelopelor apare, de obicei, atunci când banda de rulare a anvelopei se uzează neuniform. Acest fapt este cauzat, în principal, de comportamentul individual de conducere. Manevrele de frânare severe sau virajele rapide contribuie la uzura canelurilor și nervurilor de pe banda de rulare a anvelopelor, în funcție de viteza de rulare.

Motivele pentru care roata nu se mai învârte uniform în jurul centrului de rotație pot fi în strânsă legătură cu neomogenitatea materialelor componente, a unor mici abateri dimensionale ori a existenţei valvei. Acestea sunt cauzele pentru care apare un dezechilibru chiar și în rândul anvelopelor sau jantelor noi.

Studiile interne arată că aproximativ 1/3 din totalitatea de pneuri testate (48 de modele) pot avea probleme din cauza construcției deficitare, chiar dacă sunt noi.  
Echilibrare Roți Brașov – De ce și când să-ți echilibrezi roțile?

Echilibrarea roților asigură distribuirea egală a greutății în jurul roții și rotirea pneului se face uniform. Roțile echilibrate incorect produc o vibrație care se resimte prin volan atunci când se circulă peste o anumită viteză și care poate provoca un disconfort considerabil în timp. În plus, problemele legate de echilibrul roților pot cauza uzura prematură a pneurilor, suspensiei și componentelor de direcție.

Sfatul specialiștilor AutoChelu este să îți echilibrezi roțile în mod regulat, atât pentru siguranța personală, cât și pentru o senzație confortabilă în timpul șofatului. Suntem aici ca să te îndrumăm către variantele invovative disponibile în industria de specialitate.

Echilibrare Roți Brașov
Echilibrare Roți Brașov
Hunter – lider mondial de ultimă generație pe piața echipamentelor de echilibrări profesionale

Hunter este lider mondial al aparaturilor de ultimă generație în echilibrarea roților. Producătorul deține echipamente performante și fiabile în industria auto. Service auto Brașov – AutoChelu folosește două dintre acestea. Am întocmit mai jos un material prin care îți arătăm beneficiile tehnologiei moderne cu care noi lucrăm.

Hunter Road Force® Touch și Hunter Road Force® Elite (ultimul model apărut)

Chiar și atunci când se cheltuie sume mari sau când pneurile sunt verificate constant, există situații în care echipamentele obișnuite de echilibrare a roților nu rezolvă vibrațiile din volan deoarece acestea nu pot verifica și identifica nereguli cu privire la felul în care pneul calcă pe șosea. Drept pentru care liderul la nivel mondial, Hunter, a perfecționat tehnologia, verificând prin apăsare, nivelul de vibrații și forțe neplăcute transmise în șasiu.

Echilibrare Roți Brașov
Echilibrare Roți Brașov
Road Force Touch®

Road Force Touch® oferă un serviciu de echilibrare excepțional și are garanția de a efectua un test de echilibru al anvelopelor mai rapid decât un echipament de echilibrare tradițional. Acesta poate identifica rădăcina problemei în doar câteva minute.

Hunter Road Force Touch® identifică:

 • Variația forței anvelopei;
 • Defecte de fabricație;
 • Dezechilibrul roții;
 • Erori de montaj.

Apoi, aparatul transmite corecțiile necesare pe un ecran de diagnostic, astfel încât personalul nostru poate face corecții precise pentru a te asigura că roțile tale sunt echilibrate corespunzător.

Echipamentul de echilibrare Hunter vă oferă un diagnostic precis al roților vehiculului. Acesta rezolvă problemele de vibrații ale roților prin identificarea nivelului de tracțiune, asigurarea unei centrări adecvate și eliminarea erorilor de configurare. Asta pentru a-ți oferi o nouă și confortabilă plimbare cu mașina.

Road Force® Elite

Road Force® Elite – ultimul model lansat de Hunter imită modul în care o roată se desfășoară sub sarcina unui vehicul pentru a găsi și rezolva cauzele ascunse ale vibrațiilor și tragerii vehiculului (stânga/dreapta). Acesta detectează probleme de neechilibrare, de forță radială, asociate cu uniformitatea anvelopelor, rulajul anvelopelor și al jantelor, erorile de montare a roții la echilibrator și așezarea necorespunzătoare a anvelopei la jantă.

Echilibrare Roți Brașov
Echilibrare Roți Brașov

Echilibrare roți Brașov – Specificații importante ale echipamentului – acest „full-option” al tehnologiei de top:

 • Vision System, patentat de Hunter, determină dimensiunile și măsurările de rulare a roții pentru a economisi timp, a elimina erorile de introducere a datelor, a asigura acuratețea și a îmbunătăți ușurința de utilizare.
 • CenteringCheck®️ verifică centrarea corectă a roții pentru a elimina erorile de configurare și pentru a asigura un echilibru precis.
 • ForceMatching®️ localizează zona cea mai rigidă a unei anvelope și cel mai jos punct al unei jante pentru a fi marcată și montată potrivit, cu scopul de a anula vibrațiile forței radiale cu 50% mai rapid decât versiunea anterioară.
 • StraightTrak®️ măsoară individual forțele de tracțiune în anvelope și recomandă plasarea roților pentru a anula devierea vehiculului.
 • SmartWeight®️ utilizează un profil scanat al jantei pentru a oferi un echilibru mai bun și mai multe soluții cu o singură greutate, reducând astfel și costurile.
 • eCal ™️ oferă o adevărată „auto-calibrare”, fără nicio intervenție din partea operatorului.
 • Balancer Report Card scanează roata și determină locul în care tehnicianul trebuie să plaseze greutățile roților.

Pe Hunter.Net®️ puteți să vizualizați online utilizarea echipamentului de echilibrat.

Scopul unui astfel de test este de a elimina chiar și cele mai mici defecte ale anvelopei prin plasarea greutăților pe circumferința jantei. Clientul primește sub formă tipărită rezultatele testului efectuat atât înainte, cât și după optimizare – cu efect vizibil și date din operațiunea efectuată.

Noi zicem că facem o treabă excelentă; dar te invităm să te convingi singur!

👇Te așteptăm! 👇
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button