ECHILIBRARE ROȚI BraȘov

Echilibrare Roți Brașov
“Nu bate, nu troncăne” – Sau cum îți echilibrăm roțile în mod profesionist cu echipamente Hunter moderne

Ai condus vreodată mașina la viteze mari și ai simțit că volanul vibrează brusc? Știi de ce se întâmplă asta? Cauza este dezechilibrarea roților. Dar ce înseamnă asta, de fapt?

În mod ideal, greutatea anvelopei și cea a jantei, care formează roata, ar trebui să fie distribuite uniform în jurul axelor. Dacă distribuția greutății este inegală, atunci ai de-a face cu ceea ce este cunoscut sub numele de „dezechilibrare”. Acest lucru devine vizibil în mișcare, deoarece anvelopele mașinii tale nu se rostogolesc „rotund”.

Cum apare dezechilibrarea roților?

Există mai multe motive pentru care mașina ta poate avea probleme cu pneurile. Dezechilibrul anvelopelor apare, de obicei, atunci când banda de rulare a anvelopei se uzează neuniform. Acest lucru este cauzat, în principal, de comportamentul individual de conducere. Manevrele de frânare severe, virajele rapide etc. contribuie la uzura canelurilor și nervurilor de pe banda de rulare a anvelopelor la diferite viteze.

Unele imperfecțiuni de echilibrare pot apărea și la anvelopele și jantele noi care formează roata, din cauza neomogenităţii materialelor componente, a unor mici abateri dimensionale, a existenţei valvei etc., având ca rezultat apariția unui dezechilibru: roata nu se mai învârte uniform în jurul centrului de rotație.

Studiile arată că aproximativ o treime dintre cele 48 de modele de pneuri testate pot avea probleme din cauza construcției deficitare, chiar dacă sunt noi. 
Echilibrare Roți Brașov
Echilibrare Roți Brașov – De ce și când să-ți echilibrezi roțile?

Echilibrarea roților asigură distribuirea egală a greutății în jurul roții și rotirea pneului se face uniform. Roțile echilibrate incorect produc o vibrație care se resimte prin volan atunci când se circulă peste o anumită viteză și care poate provoca un disconfort considerabil în timp. În plus, problemele legate de echilibrul roților pot cauza uzura prematură a pneurilor, suspensiei și componentelor de direcție.

Sfatul nostru profesionist este să îți echilibrezi roțile în mod regulat, atât pentru siguranța personală, cât și pentru a te asigura că ai întotdeauna parte de o senzație confortabilă atunci când conduci. Te ajutăm noi și te îndrumăm spre varianta optimă de pe piață la ora actuală.

Echilibrare Roți Brașov
Echilibrare Roți Brașov
Hunter – lider mondial de ultimă generație pe piața echipamentelor de reglaje profesionale

Hunter este lider mondial al aparaturilor de ultima generație, având cele mai performante și fiabile echipamente de reglare a roților din industria auto, iar noi, cei de la Auto Chelu, folosim 2 astfel de aparaturi, pe care le vom prezenta mai jos:

Hunter Road Force® Touch și Hunter Road Force® Elite (ultimul model apărut)

Există cazuri în care echipamentele obișnuite de reglare a roților nu rezolvă vibrațiile din volan, supunând șoferii la cheltuirea sumelor imense în verificări și pneuri noi, deoarece acestea nu pot verifica nereguli legate de felul în care pneul calcă pe șosea. Hunter, însă, a perfecționat tehnologia, verificând astfel, prin apăsare, nivelul de vibrații și forțe neplăcute transmise în șasiu.

Echilibrare Roți Brașov
Echilibrare Roți Brașov
Road Force Touch®

Road Force Touch® oferă un serviciu de echilibrare excepțional și are garanția de a efectua un test de echilibru a anvelopelor mai rapid decât un echipament de echilibrare tradițional. Acesta poate identifica rădăcina problemei în doar câteva minute.

Hunter Road Force Touch® identifică:

 • Dezechilibrul roții;
 • Variația forței anvelopei;
 • Erori de montaj;
 • Alte probleme.

Apoi, aparatul transmite corecțiile necesare pe un ecran de diagnostic, astfel încât personalul nostru poate face corecții precise pentru a te asigura că roțile tale sunt echilibrate corespunzător.

Echipamentul de echilibrare Hunter vă oferă un diagnostic precis al vehiculului. Acesta rezolvă problemele de vibrații, identifică tracțiunea vehiculului, asigură o centrare adecvată și elimină erorile de configurare pentru a-ți oferi o nouă și confortabilă plimbare cu mașina.

Road Force® Elite

Road Force® Elite – ultimul model de la Hunter imită modul în care o roată se desfășoară sub sarcina unui vehicul, pentru a găsi și rezolva cauzele ascunse ale vibrațiilor și tragerii vehiculului. Acesta detectează probleme de neechilibrare, de forță radială, asociate cu uniformitatea anvelopei, rulajul anvelopelor și jantei, erorile de montare a roții la echilibrator și așezarea necorespunzătoare a anvelopei la jante.

Echilibrare Roți Brașov
Echilibrare Roți Brașov

Echilibrare roți Brașov – Câteva specificații importante ale produsului – acest full-option al echipamentelor de top:

 • Vision System, patentat de Hunter, determină dimensiunile și măsurările de rulare a roții, pentru a economisi timp, a elimina erorile de introducere a datelor, a asigura acuratețea și a îmbunătăți ușurința de utilizare.
 • CenteringCheck®️ verifică centrarea corectă a roții, pentru a elimina erorile de configurare și pentru a asigura un echilibru precis.
 • ForceMatching®️ localizează zona cea mai rigidă a unei anvelope și cel mai jos punct al unei jante, pentru a fi marcată și montată potrivit pentru a anula vibrațiile cu forță radială, cu 50% mai rapid decât versiunea anterioară.
 • StraightTrak®️ măsoară individual forțele de tracțiune în anvelope și recomandă plasarea roților, pentru a anula devierea vehiculului.
 • SmartWeight®️ utilizează un profil al jantei scanat, pentru a oferi un echilibru mai bun și mai multe soluții cu o singură greutate, reducând astfel și costurile.
 • eCal ™️ oferă o adevărată „auto-calibrare”, fără nicio intervenție din partea operatorului.
 • Balancer Report Card scanează roata și determină locul în care tehnicianul trebuie să plaseze greutățile roților.
 • Cu Hunter.Net®️ puteți să vizualizați utilizarea echipamentului de echilibrat online.

Scopul unui astfel de test este de a elimina chiar și cele mai mici defecte ale anvelopei prin plasarea greutăților pe circumferința jantei. Clientul primește, sub formă tipărită, rezultatele testului efectuat atât înainte, cât și după optimizare – cu efect vizibil și date din operațiunea efectuată.

Noi zicem că face o treabă excelentă. Dar te lăsăm să te convingi singur:

👇Te așteptăm! 👇
Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații vă putem ajuta?