• Program: Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Schimb kit curea transmisie

SCHIMB KIT CUREA TRANSMISIE BRAȘOV

Schimb kit curea transmisie Brașov

Schimb kit curea transmisie Brașov

Cureaua de transmisie este componenta de legătură care are un rol esențial în funcționalitatea corectă și eficientă a mașinii. Aceasta are rolul de a menține ritmul motorului și, imediat ce apar disfuncționalități, acestea sunt semnalate. Iar intervenția rapidă concurează cu ideea de a plăti mai puțin într-o intervenție preventivă, în detrimentul uneia întârziate. Iată câteva informații despre importanța curelei de transmisie.

Cureaua de transmisie este esenţială pentru buna funcţionare a maşinii. Aceasta este cea care menţine ritmul motorului, iar atunci când se strică, este necesar să utilizezi un kit de transmisie pe care să îl instalezi în locul celui vechi.

Cureaua de transmisie este cea care acţionează accesoriile motorului, aer condiţionat, compresor, pompa de servodirecţie şi alternator. Cureaua de transmisie trebuie să fie schimbată în momentul în care începe să producă zgomote neconforme. Curelele nu au garanţie pe viaţă şi trebuie să fie schimbate înainte de a se uza. În funcţie de producător, poate fi necesar să schimbi cureaua între 60.000 şi 150.000 de km, în conformitate cu indicațiile din cartea maşinii.

Cel mai comun semn al faptului că trebuie să schimbi cureaua de transmisie este zgomotul cauzat de uzură, dar şi din cauza faptului că pe curea apar scurgeri de apă sau ulei. În cazul în care este apă nu este nicio problemă, dar dacă este ulei, cureaua trebuie să fie înlocuită şi trebuie  determinat locul de proveniență al acestuia.

După ce cureaua de transmisie se rupe, cu siguranţă nu vei mai avea aer condiţionat, servodirecţie şi alternatorul  se va opri din încărcarea bateriei, motiv pentru care recomandarea este să mergi la un service auto Brașov competent pentru că, în absenţa acestei curele, vei rula direct pe baterie, iar bateria nu îţi va oferi foarte mult timp curent, ceea ce înseamnă că este posibil să rămâi imobilizat cu mașina pe marginea drumului.

În momentul în care este schimbată cureaua de transmisie se recomandă schimbarea întregului kit. Rola întinzătoare este foarte importantă, iar dacă schimbi cureaua şi rola este stricată, trebuie să plăteşti manopera din nou pentru a înlocui rola. Pe lângă zgomotul pe care cureaua îl produce, un alt semn al faptului că s-a stricat este uzura vizuală, pe care o poţi observa ridicând capota şi uitându-te la piesă.

După cum reiese și din informațiile pe care ți le-am prezentat, este vital să păstrezi cureaua de distibuție a mașinii tale în condiții optime. Totuși, dacă ai probleme de acest tip sau orice altă necesitate mecanică sau tehnică a vehiculului, contactează-ne la telefon +40761677707. Service auto Brașov AutoChelu este localizat pe Ecologiștilor 10 și, de 15 ani, asigură siguranța și confortabilitatea pentru zeci de mii de conducători auto și mașinile acestora.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button