• Program: Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Schimb ulei cutie de viteze automată

SCHIMB ULEI CUTIE AUTOMATĂ BRAȘOV

Schimb ulei cutie automată Brașov

Schimb ulei cutie automată Brașov

Uleiul din cutia de transmisie automată ar trebui să fie schimbat după 60.000 km sau la doi-trei ani, în funcţie  de cât de mult șofezi. Lichidul hidraulic are rol de lubrifiant şi totodată, de agent de răcire, acestea fiind cele mai importante roluri ale uleiului de transmisie. Lubrifierea se va realiza cu ajutorul unui tip de ulei special pe care producătorul maşinii îl indică în cartea tehnică. În momentul în care acest ulei îşi pierde proprietăţile, nu mai lubrifiază corespunzător piesele.

Cele mai importante semnale care indică deteriorarea uleiului sunt reprezentate, în primul rând, de modul în care acest ulei este colorat. Culoarea uleiului se modifică sau poate prezenta unele impurităţi pe care le vei vedea cu uşurinţă cu ochiul liber. De asemenea, uleiul poate căpăta o nuanţă de negru sau de maro şi mirosul său va fi de ulei ars sau de pește. Atunci când descoperi aceste semne, este momentul să schimbi uleiul, chiar dacă nu ai parcurs numărul de kilometri indicat de producător.

Un alt aspect la fel de important este faptul că schimbarea vitezelor are loc într-un mod mai greoi, se simt unele şocuri atunci când vitezele sunt schimbate sau cutia începe să emită zgomote specifice.

Dacă vitezele se schimbă cu întârziere, este un alt semn al faptului că sunt probleme cu cutia de viteze. În cazul în care trecerea de la o treaptă la alta se face cu o dificultate mai mare decât de obicei, atunci este necesar să mergi cu maşina într-un service auto specializat unde să verifici nivelul de ulei, eventualele defecţiuni ale cutiei şi toate problemele care pot determina viteza de reacţie încetinită a cutiei de viteze. În cazul în care cutia de viteze trepidează atunci când schimbă vitezele, este  de asemenea, un semnal de alarmă important. Nu șofa cu o cutie de viteză fără ulei sau cu ulei vechi pentru că rişti ca problemele  ulterioare să fie foarte costisitoare.

Pentru probleme la cutia de viteze, dar și pentru schimb de ulei, chiar și pentru mașinile cu transmisie automată, specialiștii de la service auto Brașov AutoChelu pot interveni cu profesionalism. Tot ceea ce trebuie să faci este să ne contactezi pentru o programare. Apelează-ne la 0761677707 sau scrie-ne un e-mail la adresa service@autochelu.ro, iar unul dintre consultanții noștri te va contacta în cel mai scurt timp pentru informații suplimentare.

Martori care pot determina defecțiuni

IMAGINE MARTOR DENUMIRE MARTOR
Martor cutie de viteze automată                           

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button