• Program: Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Schimb kit ambreiaj

SCHIMB KIT AMBREIAJ BRAȘOV

Schimb kit ambreiaj Brașov

Schimb kit ambreiaj Brașov

Pe vremurile când mai toate mașinile aveau cutii de viteze manuale, sigur ai testat și tu acel zgomot deranjant și parca „dureros” produs de vehicul atunci când pedala de ambreiaj nu era apăsată corespunzător. Iar asta nu are legătură cu anii în care ai fost conducător auto; pur și simplu, se poate întâmpla oricui. Totuși, astăzi lucrurile s-au schimbat și deja mulți dintre noi șofăm vehicule cu cutie de viteze automată.

Kitul de ambreiaj este format din disc de ambreiaj, placa de presiune şi rulment. Uneori, în cazul maşinilor diesel, atunci când apare o vibraţie a volantei va fi necesar să o înlocuiești. „Patinarea” ambreiajului este un semn care indică faptul că acesta este pe cale să se deterioreze. Asta se manifestă, în general, prin lentoarea vitezei în momentul în care accelerezi şi printr-un miros tipic de garnitură arsă. Transmisia nu se mai conectează perfect cu motorul şi, chiar dacă pedala de acceleraţie e acționată, acesta se va tură în gol şi viteza maşinii va creşte cu dificultate.

Cedarea cilindrului hidraulic şi prezenţa umezelii sub pedală sunt alte indicii ale faptului că trebuie să schimbi ambreiajul deoarece  rişti să descoperi că pedala nu mai funcţionează şi tot lichidul se scurge. În momentul în care maşina nu intră în viteză la rece, înseamnă că ai o problemă cu placa de presiune care nu mai funcţionează corect şi care nu decuplează volanta de ambreiaj.

Un alt semn al unei posibile defecţiuni este faptul că pedala se află prea sus, ceea ce ar trebui să îţi transmită că s-a uzat placa sau discul. În cazul în care pedala este prea jos, înseamnă că rulmentul sau pârghia sunt blocate. Pedala poate să fie tare sau moale atunci când presiunea din sistem scade sau pedala poate chiar să se blocheze.

În  momentul în care ambreiajul cedează, există riscul de a pierde controlul maşinii, mai ales la viteze mari pentru că nu vei mai putea schimba vitezele corespunzător. În momentul în care aceste componente se strică, este necesar să schimbi kitul de ambreiaj rapid pentru a evita orice altă defecţiune suplimentară.

Indiferent că mașina pe care o șofezi are un sistem de transmisie automat sau manual, service auto Brașov AutoChelu are specialiști în măsură să se ocupe cu profesionalism de problemele survenite. Programează o vizită la service la telefon +40761677707 sau printr-un email la service@autochelu.ro. Dacă, înainte de a apela la serviciile noastre vrei sa te convingi, urmărește rublica de blog pe care o updatăm constant cu informații proaspete despre industria de specialitate. Te aşteptăm în service-ul nostru cu servicii premium de înlocuire piese auto, indiferent dacă este vorba despre kitul de ambreiaj sau orice altă componentă a maşinii tale.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button