• Program: Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Schimb cap planetară

SCHIMB CAP PLANETARĂ BRAȘOV

Schimb cap planetară Brașov

Schimb cap planetară Brașov

În întreg ansablul unui vehicul, există componente fără de care acesta nu ar putea circula; ba chiar mai mult decât atât, atunci când sunt defecte, crește riscul unui accident.

Planetara este o piesă foarte importantă, inclusă în sistemul de transmisie, al cărui rol este acela de a conduce energia cinetică a motorului către roată. Planetara este un ax cardanic cu două articulaţii la capete care sunt denumite „capete de planetară”. Axul reprezintă o bucată solidă de oţel care se cuplează la cele două capete şi care au o mişcare de doar câteva grade pentru a determina coordonarea roţilor atunci când pe carosabil sunt denivelări sau când volanul este rotit în vederea virajelor.

În general, atunci când circuli normal, planetarele maşinilor care au tracţiune pe spate nu se strică, însă cele care au tracţiune pe faţă şi care virează cu o forţă suplimentară pe articulaţie, vor ceda în final. Atunci când articulaţia planetarei cedează, se aud zgomote puternice care indică frecarea fier pe fier.

Articulaţia care se află între capul de planetară şi axul central se uzează în timp şi poate ceda. Asta se întâmplă în general atunci când este „ciupit” sau rupt burduful şi acesta pierde vaselină sau intră praf şi mizerie în el. Se recomandă schimbarea articulaţiei astfel încât mişcarea de rotaţie să fie transmisă corect către roţi. Articulaţiile sunt cele care permit rotaţia chiar şi atunci când există întreruperi în aliniere. Articulaţiile au rolul de a face ca partea dintre roată, unde se află fuzeta, să prezinte mișcări ascendende/descendente, mai ales în situațiile în care e nevoie de rularea pe un drum cu denivelări.

Unul dintre cele mai mari riscuri generate de o articulaţie defectă este ruperea planetarei, fapt care poate duce la accidente grave.

Pentru schimbarea articulaţiei de planetară, dar și alte operațiuni de reparații auto sau întreținere la mașina pe care o șofezi, te aşteptăm în service auto Brașov AutoChelu, pe Ecologiștilor 10, locul în care echipa noastră lucrează doar cu echipamente profesionale. Specialiștii noștri recomandă să nu aștepți până în momentul în care planetarele se deteriorează în așa măsură încât să distrugă și alte componente ale maşinii. Mai mult decât atât, dacă nu se intervine la timp, există riscul unor accidente grave ce pot surveni din cauza faptului că maşina nu mai aderă la drum în mod corespunzător.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button