• Program: Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Schimb ulei cutie transfer

SCHIMB ULEI CUTIE TRANSFER BRAȘOV

Schimb ulei cutie transfer Brașov

Schimb ulei cutie transfer Brașov

Cutia de transfer este o componentă foarte importantă a sistemului de transmisie care poate fi întâlnită la maşinile care au tracţiune 4×4. Încă din denumire sa, se înțelege clar că rolul său este acela de a transfera puterea din cutia de viteze pe cele două punţi. În timp ce o maşină cu tracţiune pe spate sau pe faţă are o transmisie directă, cele 4×4, 4wd sau awd au nevoie să transmită puterea pe ambele  punţi.

Cutia de transfer este un element de transmisie legat de cutia de viteze. Poate să fie simplă sau poate fi dotată cu reductor. Cutiile de transfer pot fi şi mai complexe atunci când sunt controlate de calculator, caz în care pot trimite, în mod automat, puterea doar pe una dintre punţi sau pe ambele simultan.

Cutia de transfer are rolul de a egaliza rotaţia între puntea din faţă şi cea din spate. Deoarece roţile din faţă nu se învârt la aceeaşi viteză cu roţile din spate, din cauza virajelor sau din cauza obstacolelor, este  foarte important să se obţină un echilibru. Prin urmare, cutia de transfer funcţionează şi ca diferenţial, făcând roţile să se învârtă corect indiferent de situaţia specifică, fără că una dintre roţi să se blocheze.

Blocarea unei roţi poate genera accidente şi dezechilibrarea vehiculului, ceea ce ar trebui evitat mai ales la viteze mari. Atunci când cutia de transfer este forţată, aceasta poate ceda. La viteze foarte mari rişti ca această cutie să se defecteze. Este recomandat să înlocuieşti la timp uleiul în cutia de transfer pentru că, fără aceasta, maşina nu va mai putea funcţiona. Atunci când cutia de transfer funcţionează defectuos, pot apărea situaţii foarte neplăcute  în trafic, caz în care poţi pune în pericol atât propria viaţă şi integritatea maşinii, dar şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

Pentru că este o operațiune de care mașinile au nevoie periodic, este recomandat să păstrezi o frecvență de vizite la service. Alege un atelier cu personal instruit care poate interveni rapid și eficient pentru probleme de schimb ulei cutie transfer. Un astfel de loc este service auto Brașov AutoChelu, situat pe Ecologiștilor 10. Pentru informații suplimentare și programări, apelează 0761677707.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button