• Program: Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Schimb amortizoare față și spate

SCHIMB AMORTIZOARE FAȚĂ ȘI SPATE BRAȘOV

Schimb amortizoare față și spate Brașov

Schimb amortizoare față și spate Brașov

Unele dintre piesele a căror uzură își fac imediat simțită prezența sunt amortizoarele. Mai exact, dacă mașina are mișcări de amplitudine, parcă plutind deasupra unei ape tulburi, înseamnă că prezintă unele probleme cu amortizoarele – fie cele de pe față, fie cele de pe spate; sau chiar ambele.

Atunci când maşina ta începe să se balanseze ca o barcă, este momentul să schimbi amortizoarele. În majoritatea cazurilor, apar probleme în amortizoare şi, pentru început, vei vedea scurgeri minore de ulei. Pentru a fi evitate problemele majore, este recomandat ca la 80.000 km să verifici amortizoarele.

După ce amortizoarele îşi pierd eficiența, maşina începe să piardă contactul cu solul la denivelări mari şi distanţa de frânare va creşte, iar manevrabilitatea autoturismului se va reduce considerabil. În momentul în care amortizoarele nu sunt în stare bună, creşte şi riscul de acvaplanare.

Dacă maşina este instabilă şi se manevrează greu sau are tendinţa de subvirare şi distanţa de frânare creşte, este foarte important să mergi în service. O problemă majoră ce poate rezulta din defecţiunea amortizoarelor este faptul că maşina nu va mai fi la fel de stabilă în viraje. Amortizoarele uzate nu pot să menţină roata aferentă exteriorului virajului pe asfalt, ceea ce va genera instabilitate şi risc de derapaj.

Pentru amortizoarele pe ulei, particulele de aer se unesc la nivel molecular. Mişcarea pistoanelor în timpul decomprimării şi comprimării generează modificări de presiune care atrag şi fenomenul cunoscut sub numele de „spumare” a uleiului. În cazul distanţelor lungi, forţa amortizoarelor scade extrem de mult şi amortizorul îşi pierde complet eficiența. În acest caz, roţile îşi pot pierde capacitatea de tracţiune şi vei observa că dinamica maşinii va avea de suferit.

Un aspect foarte important este schimbarea amortizoarelor perechi. Chiar dacă doar unul este stricat, în momentul în care schimbi doar un singur amortizor pe punte, durata sa de viaţă va scădea şi maşina poate avea un comportament greşit.

Pentru servicii de schimb amortizoare față și/sau spate, service auto Brașov AutoChelu este locul potrivit pentru operațiuni de calitate. Intră pe pagina de contact și află toate informațiile despre cum îți putem fi de ajutor.

Martori care pot determina defecțiuni

IMAGINE MARTOR DENUMIRE MARTOR
Martorul Probleme La Amortizoare

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button