• Program: Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Schimb bobine inducție

SCHIMB BOBINE INDUCȚIE BRAȘOV

Schimb bobine inducție Brașov

Tehnologia avansată de care beneficiază vehiculele secolului al XXI-lea le permite conducătorilor auto să fie informați în timp real cu privire la eventualele probleme tehnice. Tocmai de aceea, este important ca atunci când constați un martor în bordul mașinii, sa acționezi rapid în consecință. În caz contrar, urmările pot fi chiar dramatice în unele situații.

O bobină de inducţie deteriorată include aprinderea martorului specific „check engine”, dar şi rateuri ale motorului, ralanti diminuat şi reducerea puterii maşinii. În funcţie de cât de deteriorată este bobina, există şi posibilitatea ca maşina să nu pornească.

În service-ul nostru te aşteptăm cu servicii de schimb bobine, astfel încât să poţi șofa mereu în condiţii de siguranţă şi confort absolut. Bobinele de inducţie sunt foarte importante în managementul electronic al motorului şi fac parte din sistemul de pornire. Bobina converteşte 12V de la baterie în mii de volţi care sunt necesari pentru a aprinde bujiile şi pentru a aprinde amestecul de combustibil şi aer.

Anumite sisteme de pornire utilizează doar bobina de inducţie pentru a genera scântei pentru cilindri, însă modelele noi au o bobină aferentă fiecărui cilindru. Pentru că bobina de inducţie este responsabilă de scântei, toate defecţiunile sale pot genera probleme care să afecteze performanţa motorului. Bobina defectă are unele semne care alertează şoferul cu privire la o anumită problemă.

 • Unul dintre cele mai des întâlnite semne care sunt asociate cu o bobină defectă face referire la performanţa pe care motorul o are.
 • Un alt semn care indică probleme este faptul că se aprinde martorul Check Engine.
 • De asemenea, o bobină de inducţie defectă poate face ca motorul să nu mai pornească.
 • În cazul maşinilor care au doar o singură bobină de inducţie ca sursă de scânteie pentru toţi cilindrii, bobina defectă va afecta şi buna funcţionare a motorului.
 • În cazul în care bobina nu mai funcţionează, nu mai apar scântei în motor, ceea ce generează eşecul la pornire.

Problemele cu bobina de inducţie sunt foarte uşor de detectat pentru că aceasta generează semne care pot fi observate simplu şi rapid. Atunci când suspectezi că ai o problemă cu bobina de inducţie sau orice alte disfuncționalități la mașina pe care o șofezi, înseamnă că este timpul pentru o programare la un service auto Brașov. AutoChelu este un atelier extrem de bine dotat și echipat, astfel încât orice problemă își poate găsi rezolvarea datorită supracalificării personalului.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


  Trimite mesaj
  Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
  Call Now Button