• Program: Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Schimb kit distribuție

SCHIMB KIT DISTRIBUȚIE BRAȘOV

Schimb kit distribuție Brașov

Schimb kit distribuție Brașov

În unele situații, costurile de întreținere pot depăși cu mult așteptările, mai ales atunci când vine vorba despre ansamble vitale ale mașinii pe care o șofezi. Tocmai pentru a nu ajunge într-o astfel de ipostază, este recomandat să acționezi din timp, astfel încât cheltuielile să fie mai ușor accesibile.

Schimbarea kitului de distribuţie este una dintre cele mai costisitoare operaţiuni de întreţinere de rutină. Kitul de distribuţie trebuie să fie schimbat în conformitate cu indicaţiile din manualul de utilizare al maşinii, iar intervalul de schimb va varia de la o marcă la alta şi chiar de la un motor la altul.

Cele mai întâlnite intervale de schimb pentru distribuţie cu curea de cauciuc sunt de la 60.000 până la 200.000 km sau la cinci ani, însă aceasta nu este o regulă. În cazul în care materialul din care cureaua este fabricată nu este calitativ, pot să apară şi crăpături, iar schimbul trebuie să fie făcut mult mai devreme.

Distribuţia trebuie să fie schimbată din cauza uzurii periodice sau atunci când apar deteriorări la nivelul ansamblului de componente care alcătuiesc kitul de distribuţie. De la un producător la celălalt, timpul care este estimat ca fiind optim pentru schimbările de distribuţie poate să oscileze.

Este recomandat ca diagnosticarea mecanismului de distribuţie să se realizele în mod periodic pentru a putea fi evitate problemele. În cazul evaluării randamentului mecanismului de distribuţie, vor fi analizate starea lanţului sau a curelei, starea rolei de întindere, dimensiunile camerelor, formele şi pinioanele, jocul existent între supapă şi culbutori, dar şi zgomotele care sunt emise de către mecanismul de distribuţie.

În cazul în care kitul de distribuţie se defectează în timpul rulării, pot apărea și alte defecțiuni colaterale. Ruperea curelei ori a lanțului de distribuție poate genera deteriorarea completă a motorului, caz în care costurile pot fi foarte mari. De asemenea, există riscul de a pierde controlul volanului la viteze mari, situație care poate degenera în costuri materiale considerabile sau care poate chiar să pericliteze siguranța în trafic.

Nu toate autovehiculele au același tip de distribuție. Există mașini cu distribuție pe curea și mașini cu distribuție pe lanț, acestea din urmă fiind mult mai durabile în timp. Pe lângă distribuția propriu-zisă, mai există și o serie de curele de transmisie și accesorii care trebuie înlocuite în același timp.

Kit-ul de distribuție se schimbă preventiv pentru a evita distrugerea parțială sau totală a motorului în cazul în care cureaua sau lanțul se vor rupe din cauza uzurii. Cu toate acestea, înlocuirea acesteia nu garantează că nu vor mai putea apărea probleme la un interval mai scurt de timp decât cel prevăzut. De asemenea, există mecanici care sunt de părere că o distribuție schimbată „nu mai ține” la fel de mult ca cea originală.

Dacă distribuția nu este înlocuită la timp, uzura curelei sau chiar și a lanțului va duce inevitabil la ruperea dinților sau chiar ruperea curelei, mai devreme sau mai târziu. În urma distrugerii, supapele care rămân deschise vor fi lovite violent de pistoanele aflate încă în mișcare din cauza faptului că nu mai există acele componente responsabile de sincronizare.

În cazul în care vehiculul pe care îl șofezi întâmpină probleme cu supape îndoite, cu distrugerea chiuloasei, fisurarea blocului motor, spargerea pistoanelor, ruperea bielelor sau afectarea vibrochenului, vino la service auto Brașov AutoChelu; tehnicienii noștri sunt supraspecializați și intervin cu profesionalism pentru o gamă variată de mărci auto.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button