• Service auto non stop

Schimb radiator răcire apă

SCHIMB RADIATOR RĂCIRE APĂ BRAȘOV

Schimb radiator răcire apă Brașov

Schimb radiator răcire apă Brașov

Răcirea motorului este cea care face ca funcţionarea sa corectă să fie posibilă. Fără o răcire corespunzătoare, toată căldura determinată de combustie şi de piesele metalice care se ating ar dilata metalele, generând defectarea maşinii şi „griparea” motorului. Într-un motor se dezvoltă temperaturi mari care pornesc de la 90 de grade şi ajung până la 105 grade în cazul motoarelor foarte turate. Acest fapt determină ca temperatura să fie disipată, moment în care intră în acţiune radiatorul.

Radiatorul are rolul principal de a acţiona ca sistem de transfer de energie termică. Asta se bazează pe un amestec de antigel şi apă cu rolul de a prelua din motor căldura. Lichidul de răcire preia căldura pe traseul său. La răcire intervine şi ventilatorul care este poziţionat aproape de radiator, între acesta şi motor. Aerul rece pe care îl furnizează ventilatorul are rolul de a răci amestecul de antigel şi de apă prin convecţie, cu scopul ca temperatura să se menţină în limite normale.

Radiatorul este format din blocuri de metal şi lamele mici. Cea mai importantă porţiune este reprezentată de un subansamblu de conducte de mici dimensiuni care permit circulația lichidului de răcire. Aceste componente pot avea configuraţii diferite de la un model la altul. În cazul în care această secţiune se defectează, se recomandă înlocuirea completă a radiatorului. Dacă buşonul lipseşte sau nu se mai închide corect, este mai simplu să îl înlocuiești doar pe cel din urmă. De asemenea, pot să apară probleme şi în vasul de expasiune, disfuncționalități sub formă de scurgeri. În cazul în care apar aceste defecţiuni, este recomandat să înlocuieşti recipientul sau să remediezi problema care a determina scurgerile. În cazul în care problemele apar în miezul radiatorului, acesta este principala cauză şi se impune înlocuirea sa completă. Indiferent de defecţiunea pe care o are radiatorul mașinii tale, este recomandat ca starea lui să fie verificată în service şi ca toate reparaţiile să fie realizate preventiv. În acest mod, vei evita costuri suplimentare.

Service auto Brașov AutoChelu asigură schimb de radiator apă, climă, compresoare, intercooler-e pentru întreaga gamă de autoturisme. Însă, pe lângă aceste servicii, intervenim într-o gamă largă de probleme pe care le pot întâmpina mașinile. Atunci când ai nevoie de un camarad de nădește pentru a te asigura că șofezi confortabil și în siguranță, apelează +0761677707, iar echipele noastre vor interveni pentru ca tu să stai fără griji.

Martori care pot determina defecțiuni

IMAGINE MARTOR DENUMIRE MARTOR
Martorul Supraîncălzire Motor

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button