• Program: Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Schimb ulei diferențial

SCHIMB ULEI DIFERENȚIAL BRAȘOV

Schimb ulei diferențial Brașov

Schimb ulei diferențial Brașov

Uleiul bun în diferenţial face că acesta să se rotească foarte bine. Atunci când uleiul este vâscos, cupele de ieşire se rotesc cu o rezistenţă mare. Acest lucru devine  extrem de important în momentul în care una dintre părţile diferenţialului este descărcată, mai exact, atunci când una dintre roţi pierde tracţiune. Acest aspect este foarte important şi se face resimțit în special în viraje, însă nu se rezumă doar la aceste situații. În  timpul rulării, roţile din exterior se vor roti mai repede deoarece circulă mai mult decât roţile din interiorul maşinii. Roţile din spate sunt fixate direct, ceea ce face ca funcţionarea diferenţială să fie mai uşoară şi mai importantă pe roţile din faţă.

Roţile de pe puntea faţă se mişcă într-un unghi cu o axă de rotire specifică şi roata interioară se mişcă mai mult decât cea exterioară, motiv pentru care ai nevoie de rezistenţă diferenţială mai mică pe puntea din faţă.

Pe spate, cu cât uleiul este  mai subțire, cu atât roata va primi o putere mai mică dacă cealaltă are o putere mai mare sau pierde tracţiune. În momentul în care uleiul este  foarte vâscos, puterea furnizată roții va fi mai mare dacă cealaltă și va pierde din intensitatea tracțiunii, ceea ce se va simţi în cazul virajelor pentru că roata interioară trebuie să aibă o descărcare normală. În cazul în care roata externă de pe spate este acţionată cu prea multă putere, puntea poate reacţiona necorespunzător şi pot apărea accidente grave. Pentru a evita astfel de evenimente, precu și alte uzuri ale pieselor în mişcare ale roţilor, este recomandat ca uleiul diferenţial să fie înlocuit la timp, conform specificaţiilor producătorului.

Este important să schimbi la timp uleiul din diferenţial, iar service auto Brașov AutoChelu te aşteaptă cu o echipă de specialişti cu experienţă şi cu toată logistica necesară pentru a schimba acest ulei la timp şi în bune condiţii. Ne găsești în Brașov, pe Ecologiștilor 10.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button