• Program: Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Schimb planetară

SCHIMB PLANETARĂ BRAȘOV

Schimb planetară Brașov

Schimb planetară Brașov

Dacă și tu ești conducător auto de cel puțin două decenii, atunci, cu siguranță, cunoști expresia „Vezi că-ți bate planetara!”. Chiar dacă puțin sunt cei care o mai folosesc, planetara rămâne una dintre cele mai zgomotoase elemente componente ale mașinii, mai ales atunci când este puternic deteriorată.

Planetara este o piesă foarte importantă a transmisiei şi are rolul de a emite puterea dinspre cutia de viteze către roţile maşinii. Pentru automobilele care au tracţiune pe faţă, planetarele ies din cutia de viteze şi se cuplează la roţi; în ceea ce provește maşinile care au tracţiune pe spate, din cutie va ieşi cardanul, element care intră în diferenţial. Ulterior, ies planetarele care leagă roţile.

Planetara este un ax cardanic, articulat la ambele capete, prin care mişcarea este transmisă roţilor. Articulaţiile care sunt în capetele planetarei au rolul de a ajuta la transmiterea mişcării de rotaţie chiar şi atunci când există o discordanță de aliniere. Articulaţiile sunt amplasate cu un scop extrem de important şi anume, de a preveni mişcarea fuzetei şi a roţii în sus şi în jos la denivelări, adică în mișcări superioare/inferioare.

Semnele transmise de o planetară stricată sunt clare. Zgomotul foarte puternic pe care maşina îl produce în timpul demarajului de pe loc este unul dintre ele. La un viraj mai strâns, poți sesiza un zgomot care creşte progresiv în intensitate pe măsură ce viteza se mărește. Indiferent de intensitatea cu care rulezi, aceste „bătăi” pare că nu dispar.

La fel se întâmplă şi în momentul în care schimbi viteza şi auzi un zgomot ce provine de la roţile din faţă. Este recomandat să înlocuieşti capul de planetară sau toată planetara. În momentul în care planetara se strică, una dintre cele mai favorabile situații cu care te confrunți este să rămâi în drum cu maşina. Chiar dacă pare straniu, e mai bine ca mașina să nu funcționeze decât să te expui unor riscuri. În cazul în care deteriorarea generează ruperea roţii sau pierderea alinierii corespunzătoare a roţii, rişti să ieşi de pe drum şi să pierzi controlul în curbe sau la viteze mari.

Ori de câte ori descoperi semnele unei planetare stricate prin identificare unuia sau mai multor indicii exprimate mai sus, te aşteptăm în service auto Brașov AutoChelu pentru înlocuirea rapidă și eficientă, astfel încât să nu existe riscul unor deteriorări mai costisitoare sau chiar riscul de producere a unor accidente grave. Suntem localizați în Brașov, pe Ecologiștilor 10 și suntem disponibili de luni până vineri între 8:00 și 18:00.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button