• Program: Luni - Vineri 08:00 - 18:00

Martorul nivelului de ulei se aprinde și se stinge la accelerare: ce poate înseamna acest lucru?

Martorul nivelului de ulei se aprinde și se stinge la accelerare: ce poate înseamna acest lucru?

MARTORUL NIVELULUI DE ULEI

Dacă martorul nivelului de ulei se aprinde și se stinge când accelerezi, trebuie să știi că acesta este un semn de avertizare important, care necesită o verificare imediată și atentă.

Șofarea unui vehicul nu ar trebui să fie niciodată doar… șofat. Orice persoană ce se pune la volan, trebuie să fie conștientă de o serie de elemente tehnice esențiale pentru sarcina șofatului.

Este esențial să știi ce încearcă vehiculul să te informeze, astfel încât să fie efectuate toate reparațiile necesare pentru a fi evitate accidentele și disconfortul.

De exemplu: când observi că martorul nivelului de ulei se aprinde și se stinge când accelerezi, știi ce înseamnă?

Acesta este ceea ce vom explica în continuare. Dar înainte de asta, merită să analizăm mai profund cele menționate mai sus.

Programeză-te pentru a consulta un specialist în a te îndruma la soluționarea problemei dumeavoastră.

Lumini de panou

Luminile de bord ale vehiculului pot avea diferite forme și culori, formând o gamă largă de semnificații. Acestea ar trebui să se aprindă atât când cheia este rotită în contact, cât și înainte de a porni motorul.

Pe lângă acordarea atenției martorilor de alertă, culoarea ar trebui să fie un element esențial al analizei. Cele care apar cu o nuanță galbenă, semi portocalie, indică șoferului o problemă serioasă, dar care nu trebuie controlată imediat ci trebuie verificată ulterior la un service auto specializat pentru a fi sigur că este totul în regulă.

Martorii care au lumina roșie, mai intensă, înseamnă urgență. Dacă nu se verifică, motorul ar putea fi deteriorat și de aceea noi îți recomandăm să recurgi imediat la un service auto specializat.

Deși sunt multe simboluri care pot apărea, a te ghida după culoare este deja o metodă excelentă. Iată câteva exemple de alerte galbene și roșii.

Galben: recomandare pentru realimentare sau indicarea poziționării farurilor;

Roșu: probleme de frână sau ulei.

Imaginile de pe panou sunt adesea ușor de înțeles, ceea ce duce la o analiză aparent intuitivă. Cu toate acestea, acordarea atenției detaliilor și stăpânirea lor este esențială sau în caz ulterior solicitării unei revizii făcute de un service auto specializat.

Anumite particularități fac o diferență enormă. Martorul luminos al nivelului de ulei, afișat cu o claritate roșiatică, are mai multe semnificații, variind în funcție de momentul și modul în care este afișat.

Prin urmare, este necesară o analiză obiectivă pentru a identifica adevărata problemă, așa cum s-a explicat mai sus. De aici și importanța unei verificări făcute de către un service auto specializat.

Luminarea martorului nivelului de ulei: motive pentru a fi aprins

Acum vom aborda în sfârșit situațiile în care lumina martorului de nivel de ulei al mașinii se aprinde și se stinge la accelerare. Este de menționat că acest fapt nu indică o problemă cu panoul, ci o accidentare internă a vehiculului.

În motor, există un senzor care analizează când presiunea uleiului este scăzută. Imediat ce se apropie de un nivel critic, lumina martorului clipește pentru a alerta șoferul. Aceasta indică lipsa de presiune sau debit în sistemul de lubrifiere.

O soluție comună în astfel de cazuri este înlocuirea uleiului curent sau completarea indexului. Cu toate acestea, există mai multe moduri prin care această problemă să se manifeste fiecare având soluția sa.

Supra încălzirea motorului

Dacă, după verificare, se confirmă că există ulei, atunci problema este diferită. Pentru anumite vehicule, în special pentru cele mai vechi, este normal ca martorul nivelului de ulei să clipească atunci când motorul este fierbinte.

Acest lucru este de obicei scris chiar și în manual, merită verificat. Acest fapt este comun la modelele Volkswagen mai vechi, de exemplu. Poate apărea și în mașinile puternice turbo dar tot este recomandat să se facă o vizită la un service auto specializat pentru o siguranță optimă.

Contact incorect

Dacă nu este doar motorul fierbinte, ar putea fi o defecțiune mai gravă. Uneori este pur și simplu un contact incorect în senzorul de presiune a uleiului, situat în apropierea motorului.

Filtru de ulei nepotrivit

O altă posibilă ipoteză a afișării martorului nivelului de ulei este o problemă de presiune din cauza unui filtru de ulei defect. Deci, soluția este logică: doar schimbați această parte cât mai curând posibil consultând un service auto.

Pompa de ulei defectă

De asemenea altă posibilitate care poate declanșa alerta martorului nivelului de ulei este atunci când o pompă de ulei de calitate joasă provoacă defecțiuni de lubrifiere. Nefuncționarea acestei piese face ca uleiul să nu mai pătrundă eficient în locurile necesare.

Sistem de lubrifiere

Un sistem de lubrifiere poate fi acoperit cu nămol și este foarte probabil să fie împiedicat să funcționeze. Practic, sunt reziduuri solide care se acumulează în timp și pot interfera cu circulația componentelor.

Ulei nepotrivit

Uleiul nepotrivit poate fi direct legat de declanșarea alertei martorului nivelului de ulei de pe panou. Tipul greșit de ulei poate deveni foarte fierbinte și poate deveni excesiv de subțire, perturbând lubrifierea și nivelul general de presiune. Amintește-ți că uleiul sintetic nu este cea mai bună opțiune pentru mașinile vechi, acesta este un mit! Sau dacă nu știi ce fel de ulei se folosea la acea mașină atunci contactează un service auto specializat pentru a afla.

Lumina martorului nivelului de ulei se aprinde și se stinge la accelerare: ce să faci?

Pe scurt, ideal ar fi ca întotdeauna, atunci când martorul nivelului de ulei se aprinde, șoferul parchează mașina și începe să caute care este cauza acestuia.

Primul pas este verificarea nivelului de ulei, deoarece acesta este cel mai frecvent motiv pentru această situație.

Dacă este posibil, merită să contactezi cel mai apropiat service auto specializat pentru a primi asistența necesară.

Dacă martorul nivelului de ulei rămâne cu lumina roșie aprinsă, fără să se stingă când șoferul accelerează, înseamnă că problema este gravă. Motorul este deja în pericol mare de a suferi consecințe negative. În fața acestui lucru, căută urgent ajutor profesional de la un service auto specializat.

Pe scurt, acest tip de atenție face toată diferența în comportamentul vehiculului, făcând șoferii pregătiți și conștiincioși. Această practică îmbunătățește scenariul rutier și reduce apariția situațiilor de neputință.

Acestea sunt elemente esențiale pentru a face din traficul din țara noastră un spațiu sigur. Fii atent la martorul nivelului de ulei și alte aspecte ale vehiculului tău!

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button