• Service auto non stop

Martorul de presiune în pneuri: de ce se aprinde și ce să faci?

Martorul de presiune în pneuri: de ce se aprinde și ce să faci?

MARTORUL DE PRESIUNE ÎN PNEURI

Nu trebuie să vă panicați dacă observați că martorul de presiune în pneuri luminează în bord, deoarece odată cu apariția electronicii în cazul automobilelor moderne, aproape toate componentele au fost echipate cu senzori care monitorizează starea acestora și uneori aceștia pot raporta prezența unor anomalii false. Totodată trebuie să rămâneți vigilenți deoarece martorul de presiune în pneuri ne avertizează în majoritatea cazurilor corect faptul că avem o problemă la pneuri.

Ledul de la martorul de presiune în pneuri este aproape întotdeauna galben și poate fi aprins în mod constant sau intermitent (vom vedea diferența dintre cele două moduri mai târziu). Grafic, este reprezentat de o secțiune a unei anvelope scufundate, cu un semn de exclamare în interior.

Martorul de presiune în pneuri nu indică o problemă iminentă precum luminile roșii, ci este un avertisment privind o defecțiune în curs. Prin urmare, este o idee bună să vă opriți imediat și să verificați cauza martorului de avertizare a presiunii în anvelope iar în caz că nu depistați ceva imediat noi vă recomandăm să apelați la un service auto specializat pentru a afla cu exactitate unde este problema.

Programeză-te pentru a consulta un specialist în a te îndruma la soluționarea problemei dumeavoastră.

De ce se aprinde martorul de avertizare pentru presiunea în anvelope?

La apariția martorul de avertizare a presiunii în pneuri trebuie să rămânem calmi deoarece acesta se aprinde dacă este detectată o defecțiune a pneului. Cea mai frecventă dintre aceste defecțiuni este, în mod evident, o anvelopă dezumflată. În acest caz, presiunea scade sub nivelurile minime, iar senzorul transmite un semnal către unitatea de comandă a mașinii, provocând aprinderea martorului de avertizare a presiunii în pneuri de pe tabloul de bord iar dacă nu puteți face nimic în acest sens atunci este recomandat să apelați la un service auto recomandat care va putea rezolva cu ușurință această problemă.

Fiecare model de mașină necesită ca pneurile să fie umflate la o anumită presiune. Dacă observați o lumină de avertizare a martorului presiunii în pneuri aprins permanent trebuie să știți că acesta indică faptul că presiunea în anvelope a scăzut sub acest nivel. De obicei, cu cât mașina este mai grea, cu atât presiunea în pneuri ar trebui să fie mai mare.

Multe modele de mașini pot avea, o lumină a martorului de presiune în pneuri intermitentă și aceasta indică un alt tip de problemă. Deci, să vedem ce înseamnă lumina intermitentă a presiunii în anvelope.

Ce semnifică martorul de presiune în pneuri care luminează intermitent?

Indicatorul luminos al martorului de presiune în pneuri se poate aprinde și în modul intermitent. Acest lucru nu indică în mod normal o problemă de presiune în pneuri, ci mai degrabă o anomalie sau o defecțiune a senzorului de presiune care este în pneu, iar în acest sens este indicat să fie verificată această problemă la un service auto specializat care va putea identifica acest senzor cu ajutorul echipamentelor specializate.

De asemenea martorul de presiune în pneuri ne poate avertiza că pneul trebuie înlocuit atunci când nu poate măsura corect presiunea în acesta. Senzorul martorului de presiune în pneu se poate uza în timp, poate fi deteriorat de impacturi puternice sau poate prezenta un simplu defect de fabricație.

Deoarece nu există un standard cu privire la semnificația martorului de avertizare a presiunii în pneuri, cel mai bun sfat este să mergeți direct la un service auto specializat. Mecanicul va inspecta pneurile și va vedea dacă problema este o anvelopă dezumflată sau un senzor defect.

Ce ar trebui să fac atunci când martorul presiunii pneurilor se aprinde?

Dacă martorul de avertizare a presiunii în pneuri se aprinde în timp ce șofați, ar trebui să reacționați imediat. În mod obișnuit, dacă lampa de avertizare pentru presiune scăzută în pneuri se aprinde din cauza unei perforații, veți observa o diferență imediată la volan atunci când încercați să virați și trebuie să aveți o atenție maximă deoarece în acest caz există șanse mari să faceți accident.

Cel mai bun lucru de făcut atunci când se întâmplă acest lucru este să oprești pe marginea drumului, sau mai bine zis într-o parcare, și să verifici starea anvelopelor. Dacă o anvelopă este evident sub-umflată, atunci anvelopa trebuie înlocuită și apoi sunat la un service auto specializat pentru a fi sigur că nu s-au produs și alte probleme.

Toate mașinile sunt obligate prin lege să aibă o anvelopă de rezervă sau un kit de reparare a anvelopei. În primul caz, trebuie să ridicați mașina cu cricul și să schimbați anvelopa. În al doilea caz, este în mod normal necesar să pulverizați lichidul de reparare pe anvelopă prin duza de umflare. Apoi este necesar să circulați pentru a permite lichidului să se răspândească în interiorul tubului interior și să închideți orificiul.

Indiferent de modul în care reacționați la un indicator luminos de presiune în pneuri aprins, este esențial să mergeți imediat la un service auto pentru a rezolva problema și după caz, să cumpărați alte pneuri.

Cum se resetează martorul de presiune a pneurilor?

Cel mai simplu mod de a reseta la zero lampa de avertizare a presiunii în anvelope este să remediați problema care a cauzat aprinderea acestuia. Mergeți la un service auto specializat și umflați anvelopele sau, în cel mai rău caz, înlocuiți senzorul de presiune în anvelopele defecte tot prin ajutorul service-ului specializat.

Dacă senzorul de avertizare a presiunii în anvelope rămâne aprins, este posibil să existe o defecțiune la unitatea de comandă a mașinii ce poate fi cauzată de o recondiționare incorectă a unității de comandă a mașinii. În acest caz, mecanicul de la service-ul specializat se poate conecta la unitatea de comandă și poate anula manual martorul.

Întrebări și răspunsuri frecvente

1. Cum se stinge ledul de presiune în pneuri?

Țineți cheia în poziția de contact, dar nu porniți vehiculul.

Apăsați butonul de resetare TPMS (de obicei situat sub volan) Apăsați și eliberați butonul de frână.

2. De ce se aprinde senzorul presiunii pneului?

Sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri poate activa lampa de avertizare dacă detectează o anvelopă dezumflată.

În acest caz, cel mai bine este să vă opriți într-un loc sigur și să verificați presiunea din fiecare anvelopă pentru a confirma care anvelopă este deteriorată și eventual să sunați la un service auto specializat pentru a face o programare.

La final noi vă recomandăm să rămâneți vigilent la apariția martorului de presiune în pneuri pentru că acesta poate indica mai multe probleme, iar de multe ori amânarea vizitei la un service auto specializat pentru verificarea acestora poate duce la situații neplăcute în trafic sau mai rău la accidente.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button