• Service auto non stop

Martorul ABS luminează fără oprire? Aflați ce semnifică și cum să remediați această problemă!

Martorul ABS luminează fără oprire? Aflați ce semnifică și cum să remediați această problemă!

MARTORUL ABS

Dacă se aprinde martorul ABS, aceasta ar putea semnaliza o problemă legată de frână. Cu toate acestea, pentru a vă putea clarifica îndoielile, citiți acest articol.

Frânele ABS sunt obligatorii pentru mașinile vândute sau fabricate în UE începândplăcuțe de frână cu 24 februarie 2011, datorită legilor stabilite. Cu toate acestea, cunoașteți semnificația ledului martorului ABS aprins?

Programeză-te pentru a consulta un specialist în a te îndruma la soluționarea problemei dumeavoastră.

Ce este sistemul ABS?

Este un sistem electronic care completează frâna și vă împiedică să blocați roțile într-o frânare de urgență.

O curiozitate este că numele provine de la acronimul englezesc Antilock Braking System, așa că pe bordul mașinii aveți acronimul ABS identificat printr-o luminare a martorului ABS pe bord.

Care este diferența dintre ABS și frânele normale?

Principala diferență dintre cele două tipuri de frâne constă în ceea ce privește pomparea lichidului din plăcuțe.

În timp ce în la frânarea sistemului ABS, sistemul se oprește treptat, la frâna normală, mașina blochează complet roțile, ceea ce poate provoca accidente iar apoi necesită căutarea unui service auto specializat.

Ce înseamnă martorul ABS pe panoul superior?

Există mai multe motive pentru care ledul martorului ABS este aprins. Una dintre ele este frâna de mână pusă. Ar putea fi, de asemenea, un semn de probleme cu circuitul electric al mașinii, pierderi de lichid de frână sau supape hidraulice defecte și este recomandat să apelați la un service auto specializat pentru a vă informa, care este problema cu exactitate.

Ce probleme pot afecta funcționarea ABS?

1. Zgomot de frânare

Este normal ca frânele ABS să aibă un zgomot de deblocare a roților atunci când faceți frânări mai agresive. Dar dacă zgomotul este constant, este semn că sistemul are nevoie de întreținere și că există uzură pe plăcuțe iar eventual se apelează la un service auto specializat pentru constatarea corectă a acestor probleme.

2.Tremurături la frânare

Pedala poate tremura atunci când acționați frâna. Acest lucru se întâmplă din cauza deformării discului. În plus, roțile pot fi responsabile pentru vibrații.

3.Probleme în sistemele electrice

O altă cauză a aprinderii ledului martorului ABS este faptul că frânele sunt alimentate de sistemul electric al vehiculului. Prin urmare, pot apărea probleme cu cablurile, contactele sau interferența electromagnetică și aceste probleme pot fi identificate doar de un service auto specializat.

Cum știu dacă sistemul de frânare ABS funcționează?

ATENȚIE LA SUNET ATUNCI CÂND FRÂNAȚI. AR PUTEA FI UN SEMN DE UZURĂ A PLĂCUȚELOR.

În primul rând, observați zgomotul când apăsați pe frână. Dacă sună ca un zgomot metalic, ar putea fi uzat pe tampoane. Pentru a rezolva problema, înlocuiți-le cu ajutorul unui service auto specializat.

Pe lângă becul martorului ABS aprins, verificați dacă pedala de frână este tare la apăsare sau dacă mașina se trage într-o parte când călcați pe frână, însă faceți aceste manevre doar într-un mediu propice fără mașini sau pietoni care pot fi accidentați.

Dacă apar aceste două situații, este posibil ca sistemul dumneavoastră să nu funcționeze corect și să vă recomandăm să apelați de îndată la un service auto specializat.

Cum se testează senzorul ABS?

Pentru a testa senzorul ABS, vă puteți uita la luminile de control. În cazul în care ledul martorului ABS este aprins, ar trebui să verificați sistemul. Pentru a face acest lucru, duceți mașina la un service auto specializat.

Cum se deblochează ABS?

Deschideți șurubul de aerisire. Apoi utilizați o clemă (unealtă). Acest lucru va preveni murdăria în unitatea de frână hidraulică și veți putea debloca solenoidul ABS.

Cum se deblochează modulul ABS?

Începeți cu roțile. Puneți frână și verificați dacă există lichid. Apoi apăsați frâna și verificați dacă există lichid. Și apoi scoateți conducta de frână din unitate și călcați pe ea. Vă va lua puțin peste o oră pentru a debloca modulul de unul singur, noi vă recomandăm totuși să apelați la un service auto specializat pentru această procedură.

Cum se schimbă modulul ABS?

Ridicați vehiculul, îndepărtați capacele, panourile și componentele din plastic pentru a localiza modulul ABS.

Consultați instrucțiunile de reparație ale producătorului auto și scoateți unitatea ABS.

Este important de reținut că modulul poate fi îndepărtat complet sau doar modulul electric este conectat la vehicul. Atenție această operație este complicată și cel mai bine este dacă se ocupă mecanicii de la service-ul auto specializat.

Cum să evitați problemele la ABS?

Iată câteva sfaturi pentru a adopta și a evita problemele cu frânele mașinii dumneavoastră și pentru a rezolva ledul martorului ABS aprins:

1.Efectuați o întreținere preventivă

Nu uitați că mașina are nevoie de îngrijire. Ori de câte ori puteți, faceți întreținere preventivă și cereți mecanicului să se uite la sistemul de frânare ABS.

2.Acordați atenție zgomotului la frânare

Acordați atenție zgomotului când frânați mașina. Dacă sună metalic, duceți mașina la un service auto specializat pentru o inspecție. Este important să verificați întotdeauna dacă există zgomote ciudate la mașină.

3.Schimbați plăcuțele de frână

Schimbați plăcuțele de frână dacă identificați probleme. Acesta este cel mai bun mod de a evita orice inconvenient cu sistemul ABS.

4.Testați sistemul ABS înainte de a merge la un service auto specializat

Dacă ledul martorului ABS este aprins fără un motiv aparent, s-ar putea să nu fie ceva grav cu mașina însă fiți pregătit pentru a o duce în orice moment la un service auto specializat.

Cu toate acestea, înainte de a duce mașina la un service auto specializat, încercați mai întâi să opriți mașina, așteptați câteva secunde și apoi porniți-o din nou.

Martorul ABS este încă aprins? O a doua încercare constă în deconectarea bateriei mașinii, și așteptați câteva secunde iar apoi conectați-o din nou. În acest caz, fiți atenți, deoarece întregul sistem va fi repornit și poate fi necesar să ajustați unele date precum data, ora și altele.

Pot șofa cu becul martorului ABS aprins?

Da, puteți șofa. Lumina martorului ABS de pe bord înseamnă că există o problemă cu sistemul care împiedică blocarea roților la o frânare puternică, și nu o defecțiune la setul de frână al mașinii. Cu toate acestea, asigurați-vă că mergeți la un service auto specializat cât mai curând posibil pentru a verifica situația.

Inconvenientul poate fi în unitatea electronică ABS, într-un cablu sau fir rupt, sau chiar în senzorii poziționați aproape de roțile vehiculului. Diagnosticarea trebuie efectuată de un scaner la un service auto specializat, iar reparația trebuie efectuată de un profesionist calificat.

Acum înțelege-ți sensul ledului ABS aprins, nu-i așa? Dacă observați orice problemă, solicitați un control la un service auto specializat al mașinii. Vedeți și cum funcționează bateria, pentru că și aceasta poate semnaliza acest sistem.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button