• Service auto non stop

La ce să fii atent când apare un martor degivrare lunetă?

La ce să fii atent când apare un martor degivrare lunetă?

MARTORUL DEGIVRARE LUNETĂ

În cazul în care ai observat în bord martorul degivrare lunetă, există posibilitatea ca siguranța sistemului de degivrare să fie arsă sau să existe alte probleme pe care le vom detalia în continuare.

Cum funcționează sistemul de degivrare?

Sistemul de degivrare reprezintă un sistem de încălzire electrică a lunetei care are ca scop dezghețarea sau topirea zăpezii de pe aceasta. Pentru a te bucura de avantajele acestui sistem, parbrizul mașinii trebuie să fie echipat cu multe fire electrice subțiri, având în vedere faptul că acesta este diferit față de un parbriz normal.

Firele acestea sunt legate de un circuit electric al mașinii. Au un buton special pe care dacă apeși, vei vedea cum firele acestea se vor încălzi imediat și vor produce astfel, dezghețarea parbrizului.

Sistemul de degivrare a fost format deoarece este mult mai avantajos față de sistemul de încălzire al parbrizului prin climatizare. Acesta funcționează imediat și te scutește de curățarea manuală.

Trebuie să știi că atunci când mașina ta nu deține un sistem de degivrare instalat din fabrică, nu vei avea posibilitatea de a instala unul atunci când vrei. În primul rând, pentru a beneficia de un sistem ca acesta, mașina ta trebuie să fie concepută să suporte un sistem de degivrare. Iar dacă în bord ai observat apariția unui martor degivrare lunetă, s-ar putea să fie vorba despre câteva probleme demne de luat în calcul.

În cazul acesta este de ajuns să iei legătura cu un mecanic auto și să lași expertul să își desfășoare activitatea așa cum se cuvine! Dacă circuitul electric al autoturismului tău suportă tipul acesta de sistem, poți să înlocuiești oricând parbrizul cu unul care are încorporat un sistem de degivrare. Dacă mașina ta are un parbriz normal, nu poți să adaugi componentele electrice deoarece acestea se află în mijlocul foilor de sticlă.

Astfel, geamurile încălzite funcționează prin intermediul apăsării unui buton. Acestea se încălzesc după 5-10 secunde, iar în interiorul lor se află fire metalice. Prin firele metalice trece electricitatea care generează căldură, iar sticla se încălzește.

De aceea, dacă în bord vei sesiza apariția unui martor degivrare lunetă, este posibil ca oricare dintre fire să fie rupt sau întrerupt, iar sistemul să nu mai funcționeze.

Programeză-te pentru a consulta un specialist în a te îndruma la soluționarea problemei dumeavoastră.

De ce este necesar acest sistem?

Iarna, atunci când ai parbrizul înghețat sau dacă acesta este plin de zăpadă, ai două variante. Fie alegi să rămâi în frig și să încerci să cureți zăpada și gheața de unul singur, în timp ce motorul este pornit iar ventilația este setată pe dezaburire la maxim, fie stai comod în scaun și apeși pe un buton. Dacă alegi a doua variantă, fii sigur că nu îți rămâne decât să stai în confortul mașinii tale și să observi cum în câteva secunde totul se transformă în apă, iar tu îți poți continua liniștit drumul!

În momentul în care termometrul arată cu minus, iar afară este extrem de frig, va trebui să stai puțin timp în mașină până ce dezaburirea își face efectul, deoarece motorul mașinii are nevoie de încălzire. Iar dacă stai pe loc, va dura până la câteva minute.

Sistemul acesta este esențial inclusiv în situațiile în care geamurile se aburesc foarte mult. Multe dintre autoturismele noi vin la pachet cu încălzirea în geamurile laterale și oglinzi. Acestea utilizează un fir subțire, aproape invizibil.

Atunci când observi în bord apariția oricărui martor, trebuie să discuți cu un reprezentant al unui service auto autorizat. Iar dacă discutăm despre apariția acestui martor degivrare lunetă, există câteva situații pe care ar fi bine să le iei în calcul.

Ce defecțiuni pot să apară la sistemul de degivrare?

Există puține variante de defecțiuni grave care pot să apară în ceea ce privește sistemul de degivrare. Majoritatea situațiilor pot fi remediate imediat, fără costuri prea mari.

Iată câteva dintre problemele pe care aceste sisteme le pot avea:

 • Siguranța sistemului de degivrare este arsă. Din cauza unui scurt-circuit, acest lucru se poate întâmpla;
 • O mufă care face legătură între circuitul electric și sistemul de degivrare este defectă;
 • Un fir electric este uzat, vechi sau rupt, iar circuitul electric nu mai funcționează bine din cauza aceasta;
 • Contactul de la butonul care pornește și oprește nu mai funcționează bine;
 • Bateria este slabă sau descărcată. Astfel, nu va avea suficientă tensiune pentru întreținerea sistemului de degivrare.

Toate aceste situații pot să apară oricând, mai ales dacă în bord ai sesizat aprinderea unui martor degivrare lunetă. În orice caz, pot fi rezolvate rapid, fără să fie nevoie să scoți din buzunar o sumă foarte mare de bani. O problemă dificilă poate să apară în momentul în care firele din interior se defectează dintr-un anumit motiv.

În general, defectarea acestui sistem poate fi cauzat de o crăpătură sau de o lovitură, fapt care duce la funcționarea greșită a unei părți. Poți remedia această situație dacă alegi să iei legătura cu un service auto specializat. Astfel, un mecanic auto îți va putea rezolva situația mașinii tale, fără complicații.

În cazul în care vei întâmpina o problemă complicată, este esențial să știi că îți va apărea în bord martorul degivrare lunetă. De aceea, vei înțelege că este momentul să repari acest sistem.

Intervenția asupra sistemului de degivrare nu este foarte simplă, iar dacă te apuci de unul singur de această reparație, s-ar putea să produci pagube suplimentare sau să te rănești atunci când nu știi ce ai de făcut cu exactitate. De asemenea, înlocuirea necesită o aparatură specială.

Iar dacă butonul care pornește sistemul de degivrare nu mai funcționează, situația problemei tale este clară.

Dar dacă releul este nefuncțional, este important să știi că acesta joacă rolul unui termostat. Mai exact, închide sistemul în momentul în care consideră că luneta este suficient de încălzită. Asigură-te că elementele mașinii tale funcționează bine din toate punctele de vedere, deoarece aceasta este singura variantă de a șofa în siguranță atât tu, cât și cei din jurul tău.

Este esențial să fii la curent cu un minim de informații necesare cu privire la remedierea problemei legate de sistemul de degivrare! Ar fi indicat să faci verificări regulate pentru a te asigura că totul este bine cu mașina ta.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


  Trimite mesaj
  Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
  Call Now Button