• Service auto non stop

Ce ne anunță un martor limitator de viteză activat?

Ce ne anunță un martor limitator de viteză activat?

MARTORUL LIMITATOR DE VITEZĂ ACTIVAT

În situația în care ai observat aprinderea martorului limitator de viteză activat în bord, trebuie să știi că acesta se referă la o eroare a sistemului de limitare a vitezei mașinii.

În cazul în care autoturismul a rulat cu o viteză care a depășit limita setată în calculatorul mașinii, în bord va apărea martorul limitator de viteză activat.

Atunci când senzorul de viteză al mașinii furnizează către computerul de bord un semnal care depășește limita de viteză setată, un cod va fi stocat, iar apoi se va aprinde în bord acest martor limitator de viteză activat. Unele autoturisme au nevoie de mai multe defecțiuni pentru ca martorul să apară în bordul autoturismului.

Programeză-te pentru a consulta un specialist în a te îndruma la soluționarea problemei dumeavoastră.

Cauzele comune ale martorului limitator de viteză activat

Acest martor este în mod normal cauzat de eroarea celui care se află la volanul autoturismului. Majoritatea mașinilor sunt echipate cu un sistem de limitare a vitezei care dezactivează funcționarea motorului în momentul în care limita de viteză setată este atinsă.

Specialiștii raportează că cei care se află la volanul mașinii accelerează în mod intenționat până atunci când limita de viteză setată este depășită și permit mașinii să depășească această limită, de obicei pe un drum în coborâre, la vale.

În final, aceștia sunt surprinși de apariția în bord a acestui martor limitator de viteză activat. De asemenea, un diagnostic pus greșit poate duce la înlocuirea senzorului de viteză a automobilului. De aceea, ar fi indicat să iei legătura cu un mecanic auto autorizat pentru remedierea problemelor de acest tip.

Diagnoză martor limitator de viteză activat

Majoritatea mașinilor de nouă generație folosesc un sistem computerizat de control a vitezei. Sistemul acesta se activează în momentul în care viteza mașinii atinge limita prestabilită, în multe cazuri fiind de 160 km/h. Sistemul acesta este folosit atât pentru motive de siguranță, cât și pentru îndeplinirea cerințelor legale.

Având în vedere faptul că această condiție presupune o eroarea de șofare, sunt puține lucruri de luat în calcul atunci când discutăm despre strategia de diagnosticare.

Un scaner și un ohmmetru digital îți vor fi de folos pentru verificarea cu succes a codului. Începe diagnosticul cu o inspecție vizuală care cuprinde toate cablurile și conectorii. Mecanicul auto va repara sau înlocui cablajul, conectorii și elementele stricate, deconectate sau scurtcircuitate, după caz.

Resetează mereu sistemul după ce aceste reparații au fost finalizate în cadrul unui service auto autorizat pentru asigurarea succesului. În cazul în care toate cablurile, conectorii și elementele ale sistemului apar în ordinea firească, conectează scanerul la conectorul de diagnosticare și înregistrează toate codurile memorate. Aceste detalii sunt foarte utile atunci când discutăm despre diagnosticarea condițiilor intermitente care ar fi putut fi de folos la stocarea codului acestuia.

Ce se întâmplă după diagnosticarea acestei probleme?

După ce s-au șters codurile, pornește și șofează mașina pentru a verifica dacă codul reapare. Dacă acest martor limitator de viteză activat nu revine imediat, poate exista varianta de a fi o condiție intermitentă.

Condițiile acestea se pot dovedi a fi o reală provocare pentru diagnoză, inclusiv în cazurile extreme. Acestea pot înrăutăți situația înainte de un diagnostic corect. Mecanicul auto va șterge codurile și te va sfătui să șofezi mașina pentru a te asigura că acest cod dispare!

În cazul în care codul martor limitator de viteză activat nu reapare, cu siguranță este vorba despre eroarea celui care s-a aflat la volanul mașinii. Dacă acest cod reapare, observă semnalul senzorului de turație a vehiculului cu ajutorul scannerului.

Dacă datele senzorului apar greșite sau dacă nu se schimbă, înlocuiește senzorul și resetează sistemul. Este firesc să nu te pricepi în fiecare domeniu în parte, de aceea specialiștii recomandă să ne adresăm întotdeauna unui service auto autorizat. Astfel, vom putea să ne bucurăm de siguranță.

Deconectează conectorul electric de la PCM dacă această problemă persistă și efectuează un test de rezistență și continuitate. Acest test se face pentru verificarea senzorilor de viteză și al modulelor de comandă ale acestora.

Toate circuitele sistemului și senzorul par să fie în regulă? Este posibilă varianta unui PCM defect. Desigur, părerea specialistului auto este importantă.

Specificațiile limitatorului de viteză

Limitatorul de viteză există de mult timp pe lista de dotări ale multor tipuri de mașini, găsindu-l deseori inclusiv pe exemplarele low-cost.

Pilotul automat nu mai reprezintă de mult timp un moft, iar funcționarea acestuia te ajută să șofezi în deplină siguranță și cu un consum rezonabil de combustibil.

De aceea, dacă ai observat în bord apariția acestui martor limitator de viteză activat, s-ar putea să fie vorba despre o defecțiune pe care doar mecanicii auto o pot îndrepta.

Funcția de pilot automat este utilă atunci când vrei să te bazezi pe o viteză constantă. Acest sistem automat este ideal pentru momentul în care vrei să setezi și să menții o anumită viteză, fără să apeși pe pedala de accelerație.

Caracteristicile acestei funcții au evoluat de-a lungul vremii, iar datorită creativității producătorilor auto, astăzi există următoarele variante:

  • Limitator de viteză: Permiterea setării unei viteze maxime, însă mașina se poate deplasa în funcție de acționarea pedalei de accelerație;
  • Cruise control: Sistemul menține o viteză constantă a autoturismului, în funcție de valoarea setată;
  • Cruise control adaptabil: Această variantă se mai numește tempomat. Păstrează o distanță care a fost presetată față de mașina din față;
  • Cruise control semi-autonom: Controlează viteza și distanța față de vehiculul din față, dar și încadrarea autoturismului pe bandă.

Atunci când observi în bord martorul limitator de viteză activat, este posibil să fie vorba despre o problemă importantă. De aceea, indicat ar fi să mergi imediat în cadrul unui service auto autorizat.

Funcția de pilot automat ajută la ameliorarea oboselii celui care se află la volanul mașinii, la drum lung, contribuind totodată la obținerea unui consum redus de carburant. Această funcție crește nivelul de siguranță!

Pe cât de complicat pare acest sistem la prima vedere, pe atât de ușor este să îl manevrezi. Tot ceea ce trebuie să faci este să accelerezi până la o anumită viteză, iar apoi să activezi pilotul automat. Astfel, mașina va menține un ritm constant. Pilotul automat ajută nu numai la sporirea confortului, ci și la un rulaj predictibil.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button