• Service auto non stop

Ce facem când apare un martor nivel scăzut al combustibilului în rezervor?

Ce facem când apare un martor nivel scăzut al combustibilului în rezervor?

MARTORUL COMBUSTIBIL SCĂZUT

Atunci când în bord apare martorul nivel scăzut al combustibilului în rezervor, există varianta ca plutitorul să se fisureze sau să se inunde cu combustibil.

Programeză-te pentru a consulta un specialist în a te îndruma la soluționarea problemei dumeavoastră.

De ce nu indică bine nivelul combustibilului?

Unul dintre lucrurile neplăcute este să nu îți funcționeze acul de la combustibil, să nu știi care este nivelul de motorină sau benzină din rezervor și să stai mereu stresat că nu știi cât mai poți să șofezi mașina.

Totodată, pentru această problemă există mai multe cauze, de aceea este bine să iei legătura cu un mecanic auto atunci când îți apare în bord acest martor nivel scăzut al combustibilului în rezervor.

Unele autoturisme prezintă un senzor de nivel pentru combustibil integrat în pompa de combustibil. Din păcate, dacă aceasta se strică, trebuie să schimbi întreaga pompă de alimentare. Iar având în vedere faptul că această pompă nu este deloc ieftină, s-ar putea să fie nevoie să scoți din buzunar o sumă destul de mare.

Mai există situația în care ceasurile din bord sunt defecte sau pur și simplu dau o eroare. În cazul acesta, poți opta pentru o metodă simplă și ușor de făcut. Peste noapte scoate bornele bateriei, iar computerul de bord și ceasurile vor reveni la starea inițială. În cazul în care era o eroare mică a acestor ceasuri, totul se va rezolva.

Însă dacă ceasurile au avut un scurtcircuit, metoda aceasta nu va da niciun rezultat. Apelează la un service auto specializat atunci când observi în bord apariția acestui martor nivel scăzut al combustibilului în rezervor!

Chiar dacă aceste variante sunt destul de rar întâlnite, ele nu ar trebui să fie scoase din calcul. De obicei este vorba despre problemele legate de plutitor sau de pompa de benzină.
Această situație nu este atât de gravă, deoarece mașina poate funcționa în continuare, fără să arate nivelul de combustibil. În schimb, este necesar să fii atent și precaut să nu rămâi fără benzină sau motorină într-o situație importantă.

Chiar dacă această reparație este destul de costisitoare, merită să fie efectuată, mai ales dacă obișnuiești să folosești autoturismul des. În plus, este posibil să uiți să alimentezi și să rămâi în pană.

Dacă îți apare în bord martorul combustibil scăzut în rezervor, apelează la un mecanic auto autorizat și alege să remediezi imediat această problemă!

Ce cantitate de combustibil ar trebui să am în autoturism în mod normal?

Fiecare persoană a auzit cel puțin o dată detalii despre reziduurile de pe fundul rezervorului. Oare cât de reale sunt aceste vorbe?

Ei bine, pentru început este bine să știi faptul că pompa de combustibil este responsabilă în a scoate combustibilul din rezervor. Această pompă se poate încălzi în timp ce funcționează, iar benzina este singura care o poate răci. Așadar, dacă nu ai suficientă benzină în rezervor, pompa se va încinge. Iar dacă își petrece mult timp la temperaturi înalte, la un moment dat va ceda.

Ai văzut în bord apariția unui martor nivel scăzut al combustibilului în rezervor? Dacă răspunsul tău este da, contactează un mecanic auto profesionist pentru a află ce trebuie să faci în curând în legătură cu acest subiect.

În zilele noastre, majoritatea mașinilor vin la pachet cu un rezervor fabricat din plastic, însă modelele vechi au rezervoare din metal.

În momentul în care combustibilul părăsește rezervorul de metal, în locul acestuia intră aer, aer care realizează umiditate înăuntru. Umiditatea și metalul realizează coroziune în timp.
Bucățile de rugină se vor acumula de-a lungul timpului pe fundul rezervorului, iar atunci când șofezi cu puțin combustibil în rezervor, aceste reziduuri vor ajunge fix în sistemul de alimentare.

Câteodată mai achiziționăm combustibil cu reziduuri în el, există și situația aceasta. Aceste reziduuri vor ajunge în pompa de combustibil dacă vei merge mult timp cu mașina pe roșu. De aceea, este important să fii atent atunci când sesizezi în bord apariția acestui martor nivel scăzut al combustibilului în rezervor.

Care este nivelul potrivit de combustibil în rezervor?

Dacă circuli des în oraș sau călătorești doar câțiva zeci de km, poți să ai mereu rezervorul la jumătate. Pentru distanțele mai lungi, fă plinul mereu și fă tot ceea ce poți să alimentezi atunci când mașina se apropie de roșu.

Majoritatea celor care dețin o mașină sunt de părere că atunci când alegi să mergi cu mașina până ce consumi tot combustibilul din rezervor este ceva firesc. Însă dacă îți apare în bord martorul combustibil scăzut al combustibilului în rezervor, iar tu ai alimentat, trebuie să verifici situația în detaliu.

Din păcate, aceste situații duc la apariția problemelor și a necesității de prezentare în cadrul unui service auto specializat.

Ce trebuie să faci atunci când rămâi fără combustibil?

Consecințele mari apar la nivelul sistemului electronic de aprindere. De aceea, este posibil ca pompa să se defecteze prematur.

În condițiile normale, pompa este răcită de combustibilul care se află în sistem. Iar dacă nivelul este scăzut, apare riscul aprinderii precoce. De exemplu, dacă nivelul de combustibil este prea mic, există posibilitatea ca motorul să se oprească în momentul în care urci cu mașina la un deal sau atunci când vrei să efectuezi un viraj.

De asemenea, există varianta ca mizeria de pe fundul rezervorului să apară în circulație și să ajungă până la nivelul pompei. În cazul în care alimentezi autoturismul, însă în continuare vezi în bord apariția acestui martor nivel scăzut al combustibilului în rezervor, cu siguranță este cazul să îți pui un semn de întrebare și să verifici dacă totul este în regulă.

Mai mult de atât, vor apărea efecte negative asupra motorului. În momentul în care filtrul este blocat iar aerul pătrunde în interior, automat va scădea presiunea combustibilului.
Așadar, motorul își va pierde puterea. Această situație este extrem de periculoasă pentru că nu mai poate permite controlul potrivit al autoturismului. Evită accidentele și alte efecte negative de acest tip!

Atunci când observi în bord aprins martorul combustibil scăzut în rezervor, adresează-te unui mecanic auto profesionist pentru recomandările necesare.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button