Tendințe auto care transformă perspectivele: Piese și accesorii auto

Piese și accesorii auto

Piese și accesorii auto

De la an la an, industria pieselor auto continuă să crească în mod accelerat, atingând cele mai înalte culmi în statisticile de vânzări. Consumatorii aleg acum dintr-o gamă largă de piese și accesorii pentru fiecare automobil, mai ales atunci când luăm în calcul cele produse recent. Plajele variate de prețuri și calitate se regăsesc la fiecare dintre produsele disponibile, atât online, cât și în magazinele de specialitate.

La nivel mondial, industria pieselor de schimb din industria automobilelor se estimează că va realiza vânzări de 723 miliarde dolari până în 2022. Industria include atât piese OE, cât și piese de schimb, echipamente, service și reparații sub branduri mai puțin renumite.

În niciun moment din istorie nu a existat o gamă atât de diversă și avansată din punct de vedere tehnologic. Majoritatea producătorilor fac tot posibilul pentru a reduce amprentele de carbon deoarece tendințele actuale prevăd protejarea mediului înconjurător. Materiale noi, tehnologii avansate și comerț electronic… acestea sunt noțiuni care au captat ochiul de cumpărare al fiecărui proprietar de vehicul, fiecare consumator dorindu-și un consum mai bun al combustibilului, performațe la cote mai înalte și roți mai strălucitoare. Tendințele interesante pentru industria pieselor de schimb sunt în centrul atenției.

Hibrizii sunt în creștere

Îmbunătățirile tehnologice în propulsie înseamnă mai multe oportunități pentru piața de schimb. Chiar dacă motoarele pe benzină rămân fruntașe, electricele și cele pe benzină câștigă teren în fața celor diesel. Industria aftermarket trebuie să dezvolte noi sisteme de injecție și noi tipuri de turbocompresoare pentru a consolida această piață auto. Autoturismele pe benzina și hibrizii reprezintă 3,6% din totalul înmatriculărilor vehiculelor noi, iar motorina se situează la procentul de 2,9%. În timp ce alte înregistrări de vehicule electrice au stagnat, înregistrările hibride au crescut cu 64%.

Comerțul electronic a schimbat peisajul pieselor de schimb auto

Influența digitală a transformat modul în care un consumator face o achiziție. Potențialii clienți ai pieței de vânzări auto au citit tot ce era posibil, inclusiv recenzii sau au urmărit videoclipuri. An de an, consumatorii sunt asediați cu publicitate online, atât pe desktop-uri, cât și pe smartphone-urile lor. Site-urile web pentru roți și anvelope și site-urile web de vopseluri pentru retușuri sunt două dintre segmentele cu cea mai rapidă creștere din industrie. Site-urile web încărcate de informații și servicii creează medii prietenoase cu clienții din întreaga industrie.

Îmbrățișând tehnologia mobilă

Industria de aftermarket vine din spate folosind smartphone-uri și tehnologii de comerț electronic. Producătorii de automobile folosesc tehnologia mobilă pentru a facilita conducerea și deținerea unui vehicul. Majoritatea producătorilor de autovehicule furnizează manuale proprietarilor și alte informații esențiale pe smartphone-urile lor.

94% dintre consumatori se îndreaptă către site-ul producătorului pentru a obține informații despre produs și detalii specifice despre garanție. 84% vor să verifice și să vadă dacă piesa se potrivește vehiculului lor, iar 57% dintre consumatori doresc instrucțiuni detaliate de instalare.

Vârsta medie se ridică

O tendință pozitivă pentru industria de aftermarket, vârsta medie a vehiculelor continuă să crească și se ridică la media de 11,3 ani. Semnele pozitive pentru industrie spun că în ultimii șase ani a existat o creștere de 14% a vârstei automobilelor. Dezavantajul este că producătorii produc produse mai bune cu mai puțină nevoie de mecanică auto.

Piese și accesorii auto

Lumea devine mai mică

Globalizarea industriei pieselor de schimb auto a avut impact asupra fiecărei intersecții a globului. Companiile care doresc să reușească trebuie să descopere alternative pentru a ajunge pe piața globală. Producătorii de automobile acceptă arhitectura modulară. Adică, piese similare de la diferiți producători pot fi montate aceluiași vehicul. Această standardizare este deosebit de avantajoasă în electronica auto. Arhitectura generică a vehiculelor are mai multe beneficii pe termen lung pentru industria de aftermarket. 

1.Timp redus pentru implementarea și integrarea tehnologiilor inovatoare
2.Creșterea concurenței globale
3.Costuri reduse

68% dintre consumatorii care intenționează să facă o achiziție de piese auto se îndreaptă mai întâi pe site-ul producătorului și 92% dintre entuziaști efectuează căutări multiple pentru a găsi cel mai bun preț.

Transformarea digitală

Industria Aftermarket este cea mai orientată pe date la nivel global, deci nu este surprinzător faptul că adoptă transformarea digitală. Vehiculele inteligente colectează informații despre fiecare aspect al experienței tale în online, de la date detaliate ale șoferului la rute, modele de trafic și tipul de ulei utilizat în mașina pe care o șofezi.

În realitate, puține lucruri s-au schimbat în schema generală a motoarelor cu ardere internă și a grupurilor de propulsie. Cu toate acestea, furnizorii de piese auto de schimb au modificat tactica în ultima vreme.

Sistemele tehnologice de conducere asistată promit să salveze consumatorii cu peste un trilion de dolari în următoarele decenii și peste 900.000 de vieți.

În viitorul nu prea îndepărtat, vehiculele autonome vor deveni „minuni” tehnologice. Vehiculele capabile să se ghideze singure oferă un viitor de siguranță și confort al șoferului de neegalat. Jucătorii Aftermarket lucrează frenetic pentru ca viitorul să se întâmple cât mai curând. Vizionari precum Elon Musk prezic faptul că vehiculele autonome vor deveni obișnuite.

Nu a fost niciodată mai ușor să găsești covorașul perfect, piesa de performanță sau logo-ul echipei tale preferate inscripționate pe un cârlig de remorcă. Furnizorii și producătorii de piese găsesc modalități imaginative de a adăuga avantaje cu valoare adăugată produselor lor. Site-urile web îți arată cum ar arăta noul set de roți pe vehiculul tău sau creșterea performanței schimbării mărcilor de ulei.

O privire asupra tehnologiei viitoare

AUDI a introdus showroom-uri virtuale la fiecare dintre reprezentanțele lor.

Industria de aftermarket auto

Cu câteva decenii în urmă, automobilele, camioanele și vehiculele comerciale erau sisteme simple, fără computer. Cumpărarea unei piese însemna să te îndrepți către un magazin de unde să achiziționezi piese și accesorii auto necesare; acum le poți achiziționa on-line și curierul le va livra la tine acasă, iată ce mult s-au schimbat vremurile. Cumpărarea unei mașini sau identificarea acelei piese de performanță perfecte s-au transformat într-un efort captivant. Industria de piese și accesorii auto de schimb este radical diferită, datorită unei game extinse de tehnologii digitale emergente. Lanțurile de aprovizionare și procesele de fabricație îmbunătățite livrează produsele pe piață mai repede, cu mai puține cheltuieli generale. Paradigma tradițională a producției regionale consolidate a fost înlocuită cu producția globală descentralizată. Îmbunătățirile în lanțurile de transport și aprovizionare au dus industria de piese și accesorii auto de schimb pe o piață globală. Digitalizarea industriei Aftermarket a scăzut ratele defectelor și a stimulat producția. Uzinele de producție de pe piața de schimb devin rapid automatizate cu peste 75%. Fabricile inteligente folosesc inteligența artificială și algoritmi avansați pentru a extinde ratele de producție anuale cu aproape 8,5%.

AutoChelu, service auto Brașov ține pasul cu vremurile și vine în fața clienților cu tehnologii inovative, extrem de eficiente în procesul tehnic, dar și prietenoase cu mediul înconjurător, conform tendințelor momentului. Programează-te la o vizită în service auto pe www.autochelu.ro.

Dacă ești în căutarea unui service auto de încredere, cu personal bine pregătit și dotat cu echipamente ultraperformante, contactează AutoChelu Brașov, locul în care vei primi garanția unor servicii premium. Află mai multe de pe www.autochelu.ro.

Vezi și

plăcuțe-de-frână

Ce plăcuțe de frână să alegi? Ceramice sau semimetalice? Descoperă informații vitale despre această alegere!

Sistemul de frânare al unei mașini constituie o parte importantă a rulării vehiculului, de aceea starea de funcționare a acestuia trebuie sa fie în parametrii optimi și constant revizuită de către specialiștii auto. Pentru ca frânarea să fie bună și în timpi utili realizată...

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button