Sistem Suspensie Auto Brașov

SISTEM SUSPENSIE AUTO BRAȘOV

Atunci când vine vorba despre performanța automobilului, cei mai mulți conducători auto se gândesc la numărul cailor putere, la timpul de accelerație (0-100km/h) ori la cuplul motorului. Însă întreaga putere generată de un motor este complet inutilă dacă șoferul nu poate controla mașina. Sistemul de suspensie este un ansamblu adesea omis din vizorul utilizatorilor, însă acesta are un rol vital. Sarcina suspensiilor este aceea de a maximiza aderența dintre anvelope și suprafața carosabilă, de a asigura stabilitatea cu o manevrabilitate facilă și de a spori confortul pasagerilor.

Sistemul de suspensie – importanță

Este important ca acest ansamblu al mașinii tale să fie în stare bună pentru că are rolul de a:

  • Oferi stabilitate
  • Oferi manevrabilitate
  • Oferi aderența necesară
  • Menține distanța de frânare optimă
  • Preveni uzura prematură a anvelopelor
  • Menține alinierea geometrică a roților
  • Menține echilibrul dinamic al caroseriei/șasiului
  • Promova uzura echilibrată a tuturor roților și a frânelor

Sistemul de suspensie – când știu că mașina mea are probleme?

Sistemul de suspensie este esențial pentru buna funcționare a mașinii tale. Este singura legatură dintre roți și autovehicul, iar diverse defecțiuni care pot să apară vor conduce către pierderea controlului sau către instabilitate.

Sistem Suspensie Auto Brașov – simptome

Cele mai obișnuite semne ale unui sistem de suspensie uzat sunt sunetele metalice care apar mai ales la rularea pe carosabil cu denivelări. În plus, este momentul să verifici suspensiile atunci când tendința mașinii la viraje este către mișcări incontrolabile (înclinare excesivă în partea opusă a virajului-tangaj, subvirare sau supravirare).
Atunci când autovehicului prezintă înclinări excesive față – spate, acțiunea de accelerare – frânare are ca rezultat pierderi de aderență și spațiu de frânare mărit.

Sistemul de suspensie – tipologie

Sistemul de suspensie – tipologie

MacPherson

Sistemul de suspensie care este întâlnit cel mai adesea pe autoturisme de serie este MacPherson, o soluție cu un design simplist, format din componente puține și foarte fiabil. O astfel de suspensie este foarte potrivită pentru vehiculele cu o greutate redusă a caroseriei și care sunt utilizate cu preponderență pe drumuri publice oferind stabilitate și control al mașinii. În componența sa se regăsesc o singură basculă sau un singur braț, așezate în partea de jos. Poziția amortizorului și a arcului este în partea superioară și ambele sunt interconectate cu caroseria autovehiculului.

Double Wishborne

Introdusă pe piață la începutul anilor 90′, această variantă de suspensie poartă denumirea de Double-Wishbone. Numele provine de la forma pe care o are o basculă cu două puncte de prindere pe șasiu și unul de fuzetă. Spre deosebire de sistemul MacPherson, Double-Wishbone vine cu o basculă superioară, plus una inferioară, oferind posibilitatea de reglaje multiple asupra geometriei direcției.

Multilink

Varianta mai complexă, întâlnită la cele mai multe SUV-uri, este suspensia folosită atât pentru partea de față, cât și pentru partea din spate a mașini. Suspensia Multilink este formată din cinci brațe. Butucul și șasiul, cuplate între ele prin articulații sferice. Din denumire este definit acest sistem, adică mai multe legături care formează o suspensie, acestea înlocuind cele două bascule simple prezente la modelele anterioare. Avantajele unui astfel de sistem apar la momentul la care este nevoie de înlocuirea anumitor piese. De exemplu, dacă un element de legătură, o bucșă sau un pivot prezintă semne de uzură, atunci se va schimba un singur braț și nu întreaga basculă. În plus, beneficiile Multilink oferă flexibilitate sporită a roții și performanțe foarte bune pe teren accidentat.

Sistemul de suspensie – diagnoză

La oricare dintre nefuncționalitățile enumerate mai sus, service auto Brașov – AutoChelu are soluția. Diagnosticarea problemei se realizează rapid, iar mecanicii AutoChelu vor înlocui componentele deteriorate. Testarea integrală a mecanismului de suspensie – direcție se realizează pe stand special de testare si diagnosticare suspensie care analizează amănunțit gradul de libertate pe care îl are fiecare subansamblu. Specialiștii recomandă o frecvență în verificarea suspensiilor; în caz contrar, o piesă
deteriorată neînlocuită va conduce către uzura rapidă și a celorlalte piese din ansamblul mecanismului. Pentru probleme la sistemul de suspensie, viziteaza-ne în Brașov pe Ecologiștilor nr. 10 sau sună-le la 0761 677 707. Gama noastră de servicii nu se limitează, intră pe www.autochelu.ro și află lista completă.

 


Service Auto Brasov
Fiabilitate MacPherson Double WishBone Multilink
Costuri de Întreținere
Performanțe Dinamice
Stabilitate
Manevrabilitate
Simplitate Constructivă
Masă redusă
Număr piese în componență
Sistem Suspensie Auto Brașov

Una dintre cele mai complexe structuri ale mașinii, sistemul de suspensii rămâne printre cele mai neglijate ansamble. Suspensia are un rol crucial în stabilitatea și confortul vehiculuiui. Specialiștii în domeniu nu au stabilit un interval clar de verificare, însă recomandă revizuirea sistemului de suspensii la 15.000 de km pentru mașinile care au rulat pe teren accidentat sau drumuri deteriorate și la maximum 40.000 de km pentru autovehiculele care au parcurs distanțe lungi pe autostrăzi moderne.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații vă putem ajuta?