Schimb Ulei Cutie Automata

Schimb Ulei Cutie Automata – mit sau realitate? Există multe discuții pe seama schimbării uleiului pentru cutia de viteze automată. În principiu, când vine vorba de revizia autovehiculului, conducătorii auto optează pentru schimbarea uleiului de motor, a filtrelor, eventual a lichidului de frâne. Însă când vine vorba de schimbarea uleiului la cutia automată de viteze, multe persoane stau pe gânduri.

Este bine de știut că, în cazul cutiilor manuale de viteze, schimbarea uleiului nu este necesară. Asta deoarece cutia de viteze manuală nu are o tijă de măsurare pentru ulei. În cazul lor, lichidul trebuie schimbat doar în caz de reparații. În ceea ce privește însă cutia automată de viteze, situația este cu totul alta: este recomandabil ca acesta să fie înlocuit la fiecare 60.000 de km. 

Schimb Ulei Cutie Automata

5 motive să schimbi uleiul în cutia de viteze automată

În primul rând, este important să stabilim ce anume este acest ulei, și unde se găsește. El este lichidul care este folosit în automobilele care au cutii automate de viteză. În principiu este de culoare verde sau roșu, pentru a fi diferenția de alte tipuri de ulei. 

1) Există uzuri premature în transmisie 

În cazul în care observi neregul cu privire la cutia automată a mașinii, este important să fie verificat uleiul acesteia! El este o componentă importantă a automobilului, și produce o presiune hidraulică. În același timp, răcește și încălzește transmisia, în funcție de necesități. Dacă nu există suficient ulei, se poate trage aer în sistem. Din păcate, acesta poate întrerupe circuitul uleiului. Așadar, deteriorarea poate surveni foarte usor.

2) Se aud zgomote la schimbarea vitezei

Un alt factor ce îți poate da de gândit, este dacă se aud zgomote la schimbarea vitezei. În acest caz, este recomandabil să ajungi cât mai repede posibil într-un service pentru a verifica acest lucru!

Schimb Ulei Cutie Automata3) Creșterea consumului de carburant

Un alt aspect ce te poate aduce cu gândul la schimbul de ulei poate fi creșterea consumului de combustibil. În principiu, alături de asta se mai adaugă și un grad crescut al poluării.

Este ideal să verificăm nivelul uleiului la cutia de viteze automată într-un service autorizat, înainte să fie prea târziu.

 

4) Preîntâmpinăm defecțiunile majore

Un schimb de ulei neefectuat la timp poate aduce cu sine defecțiuni majore, precum convertizorul, sau chiar blocul de valve. În cazul în care acestea se defectează, costurile de reparație sunt mult mai mari decât în cazul unul simplu schimb de ulei. Alege să ai grijă de mașina ta! Este atât pentru siguranța ei, cât și pentru a ta!

5) Prelungim durata de viață a automobilului

Există informații pe internet despre cum se poate face acest schimb de ulei singur, fără ajutor specializat. Desigur, nu recomandăm acest lucru, deși intențiile din spate sunt poate de a prelungi durata de viață a cutiei de viteze. Vrem să te asigurăm că la Auto Chelu vei găsi întotdeauna personal profesionist și pasionat, care te poate ajuta cu serviciul de schimb ulei cutie automata.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații vă putem ajuta?