Reconditionare Jante Aliaj Brasov

În cazul în care remarcați că jantele mașinii prezintă zgârieturi, sau chiar îndoituri, este bine să știți că acestea pot fi recondiționate. Cu siguranță, nu este neaparat necesar să achiziționați un set nou!

La Auto Chelu vă oferim servicii complete de reconditionare jante aliaj Brasov. Deținem aparatura necesară pentru a reproduce caracteristicile originale ale acesteia. Tehnologia se numește ,,Diamond Cut” și este vorba de un aparat modern, robotizat, de tip CNC, prin care se desfășoară procesul de tăiere în mai multe etape. Vă învităm să vizualizați video-ul de mai jos pentru a observa cum lucrează această tehnologie.

Cum se recondiționează corect o jantă de aliaj?

Primul lucru, după preluarea roții de pe autoturism, este verificarea jantei, cu un aparat special, pentru eventuale îndoituri. De asemenea, se măsoară dacă roata și janta sunt echilibrate corespunzător. Dacă se constată îndoituri sau reparații mai complexe, janta este direcționată către secțiunea de îndreptări. 

1) Îndreptare

Este vital să ne asigurăm că janta este dreaptă și că structura sa originală nu este afectată. De aceea, acest lucru va fi măsurat cu atenție și, înainte să facem orice modificare ce privește aspectul, vrem să ne asigurăm că janta este perfect dreaptă.

2) Prepararea suprafeței

În al doilea rând, este necesar să ne asigurăm că suprafața acesteia este pregătită corespunzător. De aceea, în această etapă se elimină finisajul de pe jante, și se pregătește suprafața acestora pentru etapele următoare. Tot în această etapă ne asigurăm că aluminiul sau aliajul nu este deteriorat, și că suprafața este uniformă. Acest procedeu se mai numește și șablare, și se poate realiza prin diverse metode. Fie se utilizează alice din materiale dure, sau nisip, ori alte materiale abrazive. Aceste materiale ușor granulate sunt propulsate cu ajutorul unui aparat bazat pe forța de centrifugare. O altă variantă ar fi jetul de gaze sau lichide care curăță în profunzime suprafața. 

3) Vopsirea cu echipament profesional

Vopsirea jantelor este de mai multe feluri. La Auto Chelu am ales vopsirea în câmp electrostatic. Marele avantaj al acestei metode este faptul că jantele vor fi mult mai rezistente la rugină, zgârieturi și altele. Mai ales pe străzile noastre, este important să protejăm jantele de orice astfel de impurități. Practic, jantele sunt introduse într-un cuptor de polimerizare unde vopseaua este elctro-magnetizată pentru a se lipi cât mai bine de toată suprafața jantei. Prin serviciul nostru de reconditionare jante aliaj Brasov te vei asigura că mașina ta are parte de lucrări calitative!

4) Avantajele vopsitului în câmp electrostatic

  • creșterea aderenței indiferent de suprafața care este vopsită
  • acoperirea este totală
  • rezistența la zgârieturi sau abraziune crește
  • aplicarea este uniformă, fină
  • raportul calitate-preț este foarte bun
Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații vă putem ajuta?