• Service auto non stop

Martor lumini de întâlnire sau poziții aprinse – Lumini de poziție: definiție, utilizare și martor al lumini de întâlnire sau poziții aprinse

Martor lumini de întâlnire sau poziții aprinse – Lumini de poziție: definiție, utilizare și martor al lumini de întâlnire sau poziții aprinse

MARTORUL LUMINI DE ÎNTÂLNIRE SAU POZIȚII

In cazul în care apare martorul lumini de întâlnire sau poziții aprinse acesta ne reamintește că o mașină trebuie să aibă patru lumini de poziție: două în față și două lumini roșii în spate. Acestea permit altor utilizatori ai drumului să vadă vehiculul atunci când vizibilitatea nu este optimă, noaptea sau pe vreme ploioasă. Luminile de poziție sunt de obicei folosite în plus față de alte lumini mai puternice pentru a ilumina drumul, cum ar fi faza scurtă sau luminile de ceață. Noaptea, în trafic, un șofer este autorizat să-și aprindă doar luminile de poziție numai în oraș și dacă șoseaua este iluminată.

Programeză-te pentru a consulta un specialist în a te îndruma la soluționarea problemei dumeavoastră.

Unde sunt amplasate luminile de poziție?

Luminile de poziție sunt printre luminile obligatorii ale mașinii. Toate vehiculele trebuie să aibă:

  • Două lumini de poziție albe sau galbene în față, vizibile la cel puțin 150 de metri;
  • Două lumini de poziție roșii în spate, vizibile la cel puțin 150 de metri;
  • Un senzor care activează martorul lumini de întâlnire sau poziții aprinse.

Luminile de poziție de pe o mașină nu permit șoferului să vadă mai bine, ci să fie văzut mai bine. Într-adevăr, această iluminare permite altor utilizatori să vadă un vehicul în mișcare sau parcat pe drum atunci când vizibilitatea nu este optimă: noaptea sau în condiții dificile. Verificați mereu martorul lumini de întâlnire sau poziții aprinse.

Acestea nu trebuie confundate cu luminile de zi, care sunt faruri rezervate numai pentru utilizare pe timp de zi.

Comenzile pentru activarea luminilor unei mașini sunt de obicei situate în partea stângă a volanului.

Simbolul martorului lumini de întâlnire sau poziții aprinse

Martorul lumini de întâlnire sau poziții aprinse este ușor de recunoscut, deoarece forma sa diferă de celelalte lumini indicatoare de pe vehicul. Simbolul luminii laterale reprezintă un bec.

Astfel, șoferul poate verifica dacă luminile sale de poziție sunt activate asigurându-se că martorul lumini de întâlnire sau poziții aprinse este într-adevăr aprins pe tabloul de bord. Această lumină este verde. Ca o reamintire, culorile verde și albastru prezente pe tabloul de bord indică faptul că luminile sunt aprinse. Aveți grijă să nu-l confundați cu martorul farurilor de întâlnire sau a farurilor de ceață față – tot verde, dar cu alt simbol.

Care este diferența dintre luminile de poziție și farurile de întâlnire?

Diferența dintre luminile de poziție și farurile de întâlnire constă în funcția lor principală: farurile de întâlnire luminează drumul pentru a vedea și a fi văzute, în timp ce luminile de poziție servesc doar pentru a fi văzute.

Farurile de fază scurtă sunt prezente doar în față și au o rază de acțiune mai mică decât cea a luminilor de poziție. Într-adevăr, farurile de înclinare trebuie să lumineze minim 30 de metri față de 150 de metri pentru luminile de poziție. De asemenea, simbolul martorului lumini de întâlnire sau poziții aprinse diferă, precum am descris mai sus.

Luminile obligatorii și opționale ale unei mașini

Luminile fac parte din echipamentul important al vehiculului. Prezente atât în față, cât și în spate, permit șoferului să vadă mai bine și să fie văzut. Dintre luminile obligatorii, putem aminti de martorul lumini de întâlnire sau poziții aprinse, faza scurtă, faza lungă sau chiar lumina de marșarier. Toți candidații la Codul Rutier și la permisul de conducere trebuie să știe cum funcționează vehiculul lor și să știe de asemenea, în funcție de condițiile meteo, când și cum să aprindă diferitele lumini ale acestuia.

În partea din față și din spate a vehiculului, sunt necesare mai multe lumini pentru a permite șoferului să vadă mai bine și să fie văzut de alți utilizatori ai drumului.
Luminile obligatorii din partea din față a unei mașini sunt:

  • Două lumini de circulație, cu o raza de acțiune de minim 100 m;
  • Două faruri de drum, cu raza de acțiune de minim 30 m;
  • Două lumini de poziție, vizibile la minim 150 m;
  • Două lumini de zi, pentru toate vehiculele ușoare comercializate din ianuarie 2011; Obligația pentru camioane, vehicule grele și autobuze a fost introdusă în anul 2012.

Luminile obligatorii din spatele unei mașini sunt:

  • Două sau trei lumini STOP roșii;
  • O lumină de marșarier (sau lumină de marșarier), dar vehiculele au adesea Două;
  • O lampă de ceață spate stânga, dar vehiculele au adesea Două;
  • Două lumini de poziție roșii, vizibile la cel puțin 150 m;
  • Două reflectoare roșii.

Martorul lumini de întâlnire sau poziții aprinse este următorul:

Funcția principală a martorului lumini de întâlnire sau poziții aprinse nu este aceea de a permite șoferului să vadă mai bine, ci mai ales de a fi văzut mai bine de alți utilizatori, atunci când lumina nu este optimă. Prin urmare, luminile de poziție sunt folosite în trafic sau la parcarea unui vehicul pe timp de noapte și în oraș, pe un drum care nu este luminat.

Luminile acestea sunt rareori aprinse singure, dar adesea în plus față de alte lumini pentru a ilumina carosabilul. Există o toleranță pe timp de noapte într-un oraș luminat: șoferul este autorizat să șofeze doar cu luminile de poziție, în anumite condiții.

Când să folosiți luminile de poziție?

În circulație

Martorul lumini de întâlnire sau poziții aprinse poate fi aprins în trafic atunci când vizibilitatea nu este optimă. Spre deosebire de faza scurtă, ceață sau faza lungă, luminile de poziție sunt utilizate în principal pentru a semnaliza vehiculul.

Prin urmare, acestea sunt adesea aprinse noaptea, în caz de ploaie, ceață sau ninsoare și pe lângă farurile cu faza scurtă sau farurile de ceață.

Există o toleranță pentru șofarea numai cu lumini de poziție. Dacă un utilizator șofează în oraș și carosabilul este iluminat, acesta este autorizat să-și folosească doar luminile de poziție. În cazul unui drum neluminat sau în afara unui intravilan, șoferul trebuie să-și aprindă cel puțin farurile de întâlnire.

Parcată

Martorul lumini de întâlnire sau poziții aprinse poate fi aprins și atunci când un vehicul este parcat. Într-adevăr, dacă o mașină este parcată pe un drum neluminat din oraș, atunci șoferul trebuie să-și semnalizeze vehiculul aprinzând lumina de parcare din partea traficului sau luminile de poziție.

Acest comportament face posibilă indicarea altor șoferi auto prezența unui obstacol pe carosabil și astfel limitează riscul de coliziune. Deci, să fim cu ochii în patru după acest martor al lumini de întâlnire sau poziții aprinse, în bord.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button