Vulcanizare Anvelope Brasov

Vulcanizare Anvelope Brasov – Uzura anvelopelor este un lucru de care ar trebui să fiți mai interesați pentru că reglementarea europeană impune anvelopelor o profunzime minimă a șanțurilor, astfel încât apa să fie evacuată mult mai ușor.

Această profunzime poate varia în funcție de țară, ea fiind însă în cele mai multe dintre cazuri la valoarea de 1,6 mm. Fiecare anvelopă are un semn care indică uzura, acesta transmițându-i șoferului că este timpul să-și schimbe anvelopa. Mai există și alte metode prin intermediul cărora se poate măsura gradul de uzură al anvelopei.

Semnul de uzură digital

Semnul de uzură digital este una dintre aceste metode de măsurare al gradului de uzură al anvelopei. De asemenea, modificarea culorii anvelopei este un alt lucru pe care orice șofer ar trebui să-l aibă în vedere. Cauciucul intern ajunge să se coloreze în portocaliu fluorescent în momentul în care pneul este uzat. Se mai poate măsura această uzură folosindu-se rigla de măsurare a profunzimii.

Este important să aflați cauzele uzurii anvelopei. Dacă extremitățile benzii de rulare se uzează mai repede decât centrul acesteia, atunci e posibil ca presiunea să fie mică. De asemenea, ar trebui să vă gândiți și la ultima dată când ați permutat anvelopele. Această problemă de uzură mai apare și datorită virajelor luate la o viteză prea mare sau dacă dispuneți de jante și anvelope incompatibile.

Dacă centrul benzii de rulare se uzează mai repede decât marginile anvelopei, atunci presiunea poate fi prea mare. E posibil ca jantele și anvelopele să fie incompatibile. În situația în care doar una dintre fețele anvelopei se uzează anormal de repede atunci e posibil ca să aveți de-a face cu situația unor roți nealiniate, paralelism sau o problemă de geometrie.

Vulcanizare Anvelope BrasovIndicatorul vizual de aliniere este foarte util, acesta permițându-vă un mai bun control al uzurii fără a avea la dispoziție un sistem de măsură electronic. Imediat ce veți face câteva mii de kilometri, urmăriți cu atenție indicatorii gradați situați la o profunzime cuprinsă între 1 și 4mm. Veți verifica în acest fel dacă uzura umărului este aceeași pe ambele părți ale osiei și veți lua astfel decizia cea mai bună cu privire la schimbarea anvelopelor.

În cadrul serviciului de Vulcanizare Anvelope Brasov , Auto Chelu vă oferă posibilitatea schimbării acestora, sau servicii de vulcanizare

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații vă putem ajuta?