Geometrie Roți Brașov

Geometrie Roți Brașov

Când vine vorba de anvelopele de pe un vehicul, una dintre cele mai frecvente întrebări este dacă echilibrarea roților și alinierea roților sunt doi termeni folosiți pentru a descrie același lucru.

Echilibrarea și alinierea sunt, de fapt, două practici foarte diferite. În timp ce echilibrarea se referă la distribuția greutății în jurul roții, alinierea se referă la poziția roților în raport cu drumul și reciproc.

Geometria direcției (alinierea roților) implică verificarea direcției și a unghiului roților, pentru a vă asigura că acestea rămân paralele unele cu altele. Pentru o funcționalitate și siguranță deplină, roțile trebuie să fie aliniate cu exactitate, în conformitate cu specificațiile producătorului.

Fiecare vehicul are o combinație unică de setări pentru a avea performanțe optime privind unghiul de înclinare, unghiul de fugă și unghiul de convergență – de aceea este imperios necesar ca verificarea geometriei să se facă la puncte de service specializate.

Reglaje precise și profesionale cu CORGHI R.E.M.O

CORGHI R.E.M.O. (Echipament Robotizat pentru Măsurare prin Optică) este standul cu citire robotizată și este, probabil, cel mai modern stand de aliniere a roților din România, la ora actuală.

Citirile pentru fiecare vehicul sunt executate de doi roboți care operează de la distanță, pe fiecare parte a vehiculului. Echipați cu lasere și camere care scanează roțile, oferă o imagine 3D a acestora, determinând unghiurile și coordonatele spațiale la o precizie de o sutime de milimetru.

Roboții care rulează pe șine pot lua 85 de citiri ale fiecărei roți pentru a include anvelope și jante, iar sistemul folosește GPS-ul pentru a calcula cu exactitate pozițiile roții și îi permite să facă față tuturor tipurilor de roți fabricate până acum.

Reglare direcție Brașov
Avantajele tehnicii moderne

Ceea ce face cu adevărat acest utilaj să fie de înaltă tehnologie este optica folosită pentru măsurare, care este extrem de precisă. Aceasta este capabilă să funcționeze într-o autonomie completă, ceea ce înseamnă că nu există contact cu anvelopa și nu există dispozitive care să fie atașate la jantă.
Prin urmare se lucrează profesional, curat, fiind eliminate riscurile oricăror deteriorări, urme sau zgârieturi ale jantelor de aliaj.

CORGHI R.E.M.O. Compact deține o bază de date de mașini, modele și ani fără egal. Acest lucru înseamnă că nu este necesară o pregătire anterioară pentru alinierea roților, cu excepția conducerii vehiculului pe ascensor.

Operatorul poate activa sistemul din biroul său și poate citi complet setările mașinii în 80 de secunde. Acest lucru revoluționează procesul, deoarece fiecare mașină care intră în atelier poate avea alinierea roților verificată cu minimum de intervenție umană. Acest lucru elimină, de asemenea, foarte mult posibilitatea unei greșeli umane.

Optica laser citește toate măsurătorile roților în același timp și le trimite la sistemul de date CORGHI din computer, care le redă pe monitor în timp real pentru a fi vizualizate atât de operator cât și de client.

Geometrie Roți Brașov – Caracteristici:
  • Ușor de folosit;
  • Măsurarea rapidă a datelor;
  • Citire a măsurătorilor în timp real;
  • Fără reglare sau pregătire anterioară indiferent de vehicul;
  • Citirea datelor nu este influențată de tipul jantei;
  • Lucrează la toate ascensoarele și gropile
  • Fără contact pe jantă;
  • Complet automatizate;
  • Rapid și precis.

Cu o astfel de măsurare rapidă a datelor, procesul poate fi executat mult mai rapid decât cu orice alt sistem de clasă.

CORGHI R.E.M.O. Compact se angajează cu adevărat în serviciile pentru consumatori într-un mod în care niciun alt sistem de aliniere nu îl face, implicând clientul în procesul de citire a datelor. Sistemul s-a dovedit a fi un mare succes, fiind descris de utilizatori ca un sistem rapid, precis, fiabil și ușor de utilizat.

Când trebuie să programezi o verificare cu CORGHI R.E.M.O. ?

Periodic, sau ori de câte ori este necesar, atunci când simți vibrații în volan sau auzi scârțâituri în viraje. Urcarea unei borduri înalte sau cu viteză mai mare, accidentele (chiar și cele ușoare), trecerea cu viteză printr-o groapă sau schimbarea unei piese a trenului de rulare pot deregla geometria mașinii tale.

Așadar, dacă vrei să te asiguri că roțile mașinii tale sunt adaptate în mod optim pentru traseele pe care ți le planifici, trebuie să te asiguri că geometria direcției este optim aliniată. Acum ai posibilitatea de a alege cel mai rapid și de înaltă calitate sistem de aliniere a roților.

Ești interesat de serviciul geometrie roți Brașov? Urmărește video-ul de mai jos, să vezi cum decurge verificarea și cât de simplă și rapidă e această metodă inovatoare pentru tine, timpul și mecanicul tău auto:

👇 Vino și profită acum, de avantajele standului de direcție robotizat Corghi Remo la AUTOCHELU 👇
Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații vă putem ajuta?