Ce este geometria roților? Geometria roților sau, mai popular, unghiul de fugă, este definită, de fapt, din 3 unghiuri, și nu unul singur. Acestea sunt: unghiul de cădere, unghiul de convergență și unghiul de fugă. 

Când trebuie făcută geometria roților? În cazul în care ați lovit un obstacol, cum ar fi o groapă mai mare sau o bordură, este necesar să o realizați. De asemenea, dacă constatați că anvelopele se tocesc neuniform, sau dacă volanul trepidează la viteze mai mari, și acest semn poate indica necesitatea unei reglări a unghiurilor. De asemenea, orice service serios vă va informa cu privire la acest aspect în cazul în care ați schimbat de curând vreo piesă de mașină de la sistemul de direcție sau de la cel de suspensii. Vă așteptăm în service Auto Chelu pentru realizare geometrie roti.

Geometrie Roti

1) De ce este important ca geometria roților să fie realizată periodic?

În primul rând, roțile trebuie să fie perpendiculare pe sol. În cazul în care acest lucru nu se realizează, cauciucurile se vor toci mult mai repede, și neuniform. De aceea, vor trebui înlocuite cu unele noi mult mai devreme decât în caz obișnuit. De asemenea, se reduce deplasarea automobilului în lateral. Și stabilitatea mașinii are de câștigat. Cu siguranță vă veți bucura de viraje mai corecte și de drumuri drepte mai confortabile!

2) Geometria roților influențează consumul de combustibil

Dacă aceasta nu este realizată periodic, consumul de carburant va crește, indiferent de tipul folosit. Iată, deci, un alt factor care vă ajută să economisiți pe termen lung. Vă recomandăm să realizați serviciul de geometrie roti când schimbați anvelopele vechi cu unele noi, sau chiar înainte de fiecare vizită la ITP!

3) De ce este important ca roțile să fie reglate corect

În primul rând, pentru siguranța dumneavoastră. Doar așa vă veți asigura că pneurile sunt aliniate pe jante în mod corect. Acest lucru este deosebit de important pentru a evita emiterea de vibrații în timpul mersului. În același timp, puteți sta liniștit: dumneavoastră și cei din jur nu veți fi în pericol. 

Geometrie Roti

4) Ce este unghiul de cădere?

În termeni simpli, acesta este unghiul pe care îl formează mașina în raport cu atuomobilul, atunci când priviți mașina din față. Unghiul poate fi negativ, sau pozitiv. Este negativ atunci când partea superioară a roții este înclinată spre interiorul mașinii. Vorbim de un unghi pozitiv atunci când partea superioară a roții este înclinată spre exteriorul autoturismului. De aici apar în mod automat uzuri neuniforme ale anvelopelor. 

 

5) Ce este unghiul de fugă?

El este cel responsabil cu stabilitatea mașinii atunci când vă deplasați cu viteze mari. În cazul de față, acesta nu poate neapărat să fie modifcat, însă se recomandă recalibrarea lui în cazul unui accident. În termeni mai tehnici, el reprezintă distanța dintre axul pivotului roții cu dreapta perpendiculară cu solul. 

5) Ce este unghiul de convergență?

Dacă ne imaginăm că privim mașina de sus, unghiul de convergență este distanța dintre roți (părțile superioare și inferioare) de pe aceeași osie. La fel ca în cazul unghiului de cădere, el poate fi pozitiv, dacă părțile anterioare ale roților sunt mai apropiate, sau negativ, dacă părțile anterioare ale roților sunt mai depărtate.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații vă putem ajuta?