Diagnoză auto Brașov

Diagnoză auto Brașov

Suntem în iunie și dacă încă nu v-ați pregătit autoturismul pentru sezonul cald, este momentul să o faceți! Aceste sfaturi vă pot ajută să optimizați întreținerea mașinii dumneavoastră pe timpul verii.

Aerul condiționat

Solicitați unui mecanic calificat să vă verifice aerul condiționat. Noile modele sunt prevăzute cu filtre de aer ce permit curățarea aerului care intră în sistemul de încălzire și climatizare. Consultați manualul auto pentru intervalul de înlocuire sau întrebați mecanicul despre acest aspect.

Dacă sistemul de aer condiționat din mașina dumneavoastră nu oferă un aer rece de calitate pentru a vă simți confortabil pe vreme caldă, este probabil un semn că nivelul refrigerantului este scăzut. Cauza acestui lucru ar putea fi scăderea naturală a fluidului sau a unei scurgeri, ceea ce ar fi mai problematic. Dacă există o scurgere, sistemul de climatizare trebuie să fie închis pentru a evita deteriorarea compresorului.

Sistem antigel și răcire

Unul dintre cei mai mari factori în defecțiunile de vară este supraîncălzirea mașinii. Nivelul, starea și concentrația lichidului de răcire trebuie verificate periodic și curățate conform indicațiilor din manual.

Schimb de ulei

Este important să vă schimbați filtrul de ulei, conform indicațiilor din cartea tehnică a mașinii. Fiecare motor are propriul său interval de schimbare a uleiului, dar de multe ori este recomandat să faceți acest lucru după ce ați parcurs între 10.000 și 30.000 de kilometri cu mașina. Intervenția unui mecanic certificat pentru a verifica uleiul și filtrul va elimina orice alte complicații care pot apărea pe parcursul verii.

Diagnoză auto Brașov
Starea motorului

Este necesar să înlocuiți celelalte filtre din mașină (aer, polen) așa cum se recomandă în cartea tehnică, dar dacă conduceți în condiții de praf, acestea trebuie înlocuite mai des.Detectați problemele motorului (porniri dure, relanti, oprire, putere redusă etc.) și încercați să le corectați. Problemele tehnice sunt accentuate de căldura extremă a verii. E recomandat să verificați starea motorului dacă semnalați disfuncționalități.

Ștergătoarele de parbriz

Un parbriz murdar scade vizibilitatea, conduce la încordarea ochilor și poate fi periculos pentru șofer. Înlocuiți garniturile uzate și asigurați-vă că aveți suficient lichid de spălare pentru parbriz.

Anvelopele

În general, se recomandă înlocuirea anvelopelor la fiecare 40.000 – 50.000 de kilometri (dacă sunt de bună calitate). Verificați presiunea în anvelope cel puțin o dată pe lună când este rece pentru a face măsurarea mai precisă. Nu uitați să vă verificați anvelopa de rezervă și asigurați-vă că pompa este în stare bună. Cereți mecanicului dumneavoastră să examineze anvelopele, inclusiv banda de rulare, uzură neuniformă și starea ventilelor. Verificați dacă zonele laterale nu au tăieturi sau lovituri. E recomandată geometria roților, dacă există o uzură neuniformă sau dacă vehiculul trage într-o parte.

Frânele

Frânele trebuie inspectate conform recomandărilor din cartea de service sau mai devreme dacă observați tremurături la frânare sau zgomote, precum și distanțe mai mari de oprire. Problemele la frână, chiar minore, trebuie rezolvate rapid pentru a menține vehiculul în siguranță. Apelați la un service cu experiență pentru a înlocui frânele vehiculului, iar asta va evita, ulterior,problemele grave . Frânarea este un element de siguranță și reparațiile trebuie efectuate de mecanici profesioniști, serioși și conștiincioși.

Baterie

Bateria se poate descărca, din păcate, în orice moment al anului. Singura modalitate de a detecta o baterie slabă este cu ajutorul echipamentelor profesionale sau fiind atent la semnele de slăbiciune care ar putea apărea. Dacă nu sunteți sigur, cereți mecanicului să vă verifice bateria și cablurile de alimentare. Toate recomandările menționate până acum sunt incluse în pachetul de diagnoză auto Brașov, oferit de Auto Chelu.

👇Vrei să pleci în vacanță, în vara asta? 👇
Hai la Autochelu, să facem o verificare mașinii înainte de drum.
Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații vă putem ajuta?